Nastavljeni radovi na izgradnji 1985. godine započete sportske dvorane u Mostaru

19.07.2022. 10:09 / Izvor: Federalna.ba
dvorana mostar

Danas se krenulo s nastavkom radova na izgradnji 1985. godine započete sportske dvorane u Mostaru.

Danas se krenulo s nastavkom radova na izgradnji 1985. godine započete sportske dvorane u Mostaru. No, budući da se o njezinoj gradnji govori već 37 godina, malo tko je vjerovao da će ona uopće nekada biti i završena. Ipak, nadu da će ove generacije mostarskih sportaša to i dočekati daje činjenica da je novac za prvu fazu radova osiguran.

Vlada Federacije je osigurala 3 i pol milijuna za početak radova. Za ostalo je Gradsko vijeće Mostara u travnju usvojilo Odluku o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke.

"Nadam se da nećemo stajati dok ne završimo dvoranu. Naime, ta 3 i pol milijuna bi bila dovoljna u ovoj fazi dok pregovaramo oko kredita. Kredit je negdje vrijednosti 11,5 do 12 milijuna eura. Grant sredstva koja očekujemo iz EU-a su 9 i pol milijuna i time bi trebalo biti zatvorena financijska konstrukcija dvorane", istakao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

"Što se tiče ovih radova, pola godine za ovu potrošnju sada što imamo. Tih pola godine su za 5000 kvadrata ploče i nekakvih kanala od prilike, 150 metara stepenica, rampi unutarnjih i vanjskih i to ćemo sada raditi", pojašnjava Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju sportske dvorane.

U ovih 37 godina nerijetko su novci namijenjeni za izgradnju sportske dvorane krpali neke druge rupe. Radovi počnu, pa stanu i tako u krug. Čini se da je nova gradska administracija konačno shvatila njezinu važnost tim više jer je Mostar iznjedrio brojne sportiste svjetskoga ranga. U to vjeruju i u gradskom Sportskom savezu

"Svi rezultati koji su pravljeni ranijih godina su pravljeni više entuzijazmom određenih ljudi, sportista koji vole sport nego nekog kolektivnog, organizovanog pristupa izgradnji sportskih objekata…bez konkretnog angažmana čelnih ljudi grada ni ovo se ne bi desilo. Mislim da se i to moglo i raniji period, da je bilo više i truda i angažmana da se malo više vodilo računa", kazao je predsjednik UO Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Konceptom je dvorana zamišljen kao multifunkcionalan prostor, pogodan ne samo za sportske aktivnosti, nego i za održavanje drugih kulturnih sadržaja i manifestacija. Mogla bi primiti 4 tisuće ljudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije