Grad na Uni dobiva moderno uređenu plažu, pogledajte kako će izgledati

26.07.2022. 09:53 / Izvor: Akta.ba
moderna plaža
OTVORI GALERIJU

Turistička zajednica Grada Bihaća krenula u realizaciju izrade projektne dokumentacije za stavljanje u upotrebu plaže Plandište.

Turistička zajednica Grada Bihaća u želji da omogući više uređenih i pristupačnijih lokacija rijeci Uni i otvori aktivne opcije da se dani na rijeci mogu provoditi intenzivnije, ali i ugodnije, krenula je u realizaciju izrade projektne dokumentacije za stavljanje u upotrebu plaže Plandište, saznaje Akta.ba

Direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić zajedno je sa gradskom vijećnicom Bakrač Lejlom projekat prezentirao predsjedniku i mještanima mjesne zajednice Donje Prekounje. Za projekat su obezbijeđena sredstva, a isti je zvanično uručen i partnerima - Zavodu za prostorno uređenje Grada Bihaća koji će u narednom periodu raspisati Javni poziv.

"Ovo su trenuci kada nam je čast i zadovoljstvo okupljati, dijeliti informacije, prijedloge i postepeno koračati dalje za ugodniji, funkcionalniji i ljepši Bihać. Grad na Uni realizaciju ovakvo vrijednih projekata i zaslužuje", kazao je Amidžić. 

plaza

Podsjetimo, u maju prošle godine potpisan je sporazum o saradnji između grada Bihaća i Udruženja Kultivator kada je dogovorena saradnja u cilju afirmacije održivog prostornog razvoja, očuvanjem i unapređenjem prostora kroz djelovanje u oblastima arhitekture, urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, na planu unapređenja javnog gradskog prostora i brendiranja Grada Bihaća kao jedinstvene destinacije.

Tada je dogovoreno da će se u suradnji sa Službom za urbanističko planiranje, građenje, imovinsko-pravne i geodetske poslove predložiti i mapirati trase za iscrtavanje osnovnih ruta biciklističkih staza na području Grada Bihaća, u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Bihaća raditi na idejnom rješenju izgradnje gradske plaže "Kostela", uređenja Gradske otoke i "Amerikančeve" otoke u centru Grada, izradi konkursa za idejno rješenje za uređenje turističke zone Aerodrom Željava i druge projekte.

E.S.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije