Ljubuški: 82.000 KM za uređenje buduće gradske galerije

02.09.2022. 12:09 / Izvor: Akta.ba
galerija

Ukupna vrijednost radova je 82.251 KM, od čega je Grad Ljubuški izdvojio 22.668,38 KM, a Catholic Relief Services (CRS) 59.582,62 KM.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, predstavnica CRS-a BiH/Balkan Sanela Imamović i predstavnici tvrtke Visak d.o.o. Mostar, izvođača radova, potpisali su ugovor o unutarnjim radovima i postavljanju fasade na zgradu buduće gradske galerije.

Ukupna vrijednost radova je 82.251 KM, od čega je Grad Ljubuški izdvojio 22.668,38 KM, a Catholic Relief Services (CRS) 59.582,62 KM.

Preuređenje i obnova stare i donedavno oronule zgrade, koja se nalazi uz Park hrvatskih banova u središtu Ljubuškog, a u kojoj će biti smještena gradska galerija, provodi se u okviru aktivnosti USAID-ovog projekta PRO – Budućnost.

Planirano je izvođenje podoblagačkih radova u prizemlju i na katu, bojenje zidova i stropa, stolarski i fasaderski radovi. Ranije su, u prvoj fazi rekonstrukcije, obavljeni građevinsko-zanatski radovi kojima je manji dio nekadašnje konstrukcije zadržan i to pročelje zgrade, dok su dotrajali zidovi srušeni kako bi se otklonila opasnost od njihova urušavanja te su izgrađeni novi.

"Otvaranjem galerije Ljubušaci će dobiti objekt kakav je gradu nedostajao, posebice nemalom broju slikara i ljubiteljima likovne umjetnosti, koji će time dobiti središnje mjesto okupljanja", priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije