Hajrudin Ahmetlić gradi tvornicu namještaja u Maglaju

05.09.2022. 08:12 / Izvor: Akta.ba
maglaj

U Maglaju bi na zemljištu površine 12.549,11 m2 uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja. Vlasnik zemljišta je Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja.

U Maglaju bi na zemljištu površine 12.549,11 m2 uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja. Vlasnik zemljišta je Hajrudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Petrola. 

Javna rasprava o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana "Liješnica", a zbog najave izgradnje tvornice namještaja, održana je 25. augusta 2022. godine.

"Radi se grupi investitora, a vlasnik zemljišta je privrednik Hajrudin Ahmetlić. Očekuje se da se do kraja godine okončaju sve procedure oko izdavanja potrebnih dozvola, čime bi mogla početi izgradnja poslovnog objekta u Poslovnoj zoni Liješnica. Vođeni su i prvi razgovori sa predstavnikom jedne talijanske firme iz domena metalne industrije. Vidjećemo da li će biti i nekih konkretnih koraka", kazao je načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić za Maglaj.net. 

Tvornica namještaja trebalo bi da bude na lokaciji Liješnica na kojoj se nalazi i poslovna zona zbog čega će se shodno stavovima iznesenim tokom javne rasprave pristupiti i izmjeni Regulacionog plana ovog područja. Maglaj je i ovog ljeta veliko gradilište infrastrukture po mjesnim zajednicama, posebno saobraćajnica.

Inače, odluka o o usvajanju Nacrta djelimične Izmjene Regulacionog plana "Liješnica" - Plan poslovno radne zone "Liješnica" donesena je krajem jula. 

Kako se navodi u odluci, izmjenom Regulacionog plana bi se u okviru navedenog zemljišta Liješnica, izvršile djelimične izmjene namjene i razmještaja objekata, parcelacije i građevinskih i regulacionih linija i plan saobraćaja. 

"Djelimične korekcije odnose se na izmjenu namjene i razmještaja objekata u okviru predviđenih  građevinskih  parcele broj: 7, 8, 9, 13, 14, 17 i 18  Poslovno- radne zone 'Liješnica', tako da se  opredjeljeni poslovni objekti u okviru navedenih građevinskih parcela koriguju u broju, veličini i lokacijskoj poziciji, te se od predviđenih sedam poslovno proizvodnih objekata određuje izgradnja jednog Proizvodno -  poslovnog objekta sa pratećim sadržajima, za obradu drveta i proizvodnju namještaja", navodi se u odluci objavljenoj na Akta.ba.

Proizvodno-poslovni objekat se sastoji od dvije spojene cjeline i to proizvodni objekat dimenzija 125x 60 metara spratnosti VP+0 i poslovni objekat dimenzija 50 x 30 metara spratnosti VP+1. 

Predviđena uporedna saobraćajnica koja bi spajala put Maglaj-Bradići sa novoizgrađenom saobraćajnicom u poslovnoj zoni i sa odvojenom saobraćajnicom koja ide do građevinske parcele broj 16 i 19 bi se ukinula.

Objekti se lokacijski postavljaju tako da čine spojene cjeline. Izmjenom parcelacije bi se izvršile korekcije granica predviđenih građevinskih parcela 7, 8, 9, 13, 14, 17 i 18, tako da se  u okviru vlasničkog zemljišta Ahmetlić Hajrudina određuje jedna građevinska parcela koja je na planu parcelacije označena brojem A27. 

U okviru zemljišta površine  6.923 m2 koje je u vlasništvu Ahmetlić Hajrudina, a koje bi činilo dio poslovno - proizvodnog kompleksa, planira se prostor za prateće sadržaje – manipulativni prostor, parking površine za kamione i putnička vozila za predviđenu namjenu proizvodnog objekta, zatim zelene i saobraćajne površine kao i rješenje internog saobraćaja, navodi se u odluci. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije