Počela gradnja gradske garaže u Srebrenici vrijedna 900 hiljada KM

23.09.2022. 07:35 / Izvor: Akta.ba
garaža

U Srebrenici su prije par dana počeli radovi na pripremi i uređenju lokacije na kojoj će naredne godine na proljeće biti izgrađena gradska garaža kapaciteta 60 vozila.

U Srebrenici su prije par dana počeli radovi na pripremi i uređenju lokacije na kojoj će naredne godine na proljeće biti izgrađena gradska garaža kapaciteta 60 vozila.

Osim uređenja parcele pristupilo se i izmještanju određenih elektro, vodovodnih i telefonskih linija i instalacija prije početka građevinskih radova.

Mladen Grujičić, načelnik ove opštine rekao je medijima da će izgradnja garaže koštati 900.000 KM.

"Sredstva za tu namjenu su planirana i obezbijeđena. Očekujemo da će grubi građevinski radovi na izgradnji objekta biti završeni do kraja godine, a završni radovi na proljeće kada garaža treba da bude na raspolaganju za korištenje čime će se riješiti problem nedostatka mjesta za parkiranje automobila u ovom naselju", rekao je Grujičić.

On je rekao da će se ovim projektom biti rasterećena gužva automobila u gradu, a da će to biti prilika za nova radna mjesta osoba koje će naplaćivati parking.

Garažu gradi grupa ponuđača koju čine firme "Mark-Milex" iz Srebrenice kao i dvije iz Zvornika, "Keso-gradnja" i "Keso-promet".

Cijena radova, kako se navodi ugovorom koji je objavljen na sajtu Opštine Srebrenica je 769.398,39 КМ, bez PDV-a.

Gradski dio Srebrenice ima probleme sa parking mjestima, posebno u periodu radnog vremena kada je skoro nemoguće pronaći slobodno mjesto.

Priča o gradskoj garaži traje tri godine, a prije dvije godine najavljena je i zvanična izgradnja, kada su počeli pripremni radova na pomenutoj lokaciji, ali su zbog neriješenih imovinskih odnosa i nedostatka sredstava obustavljeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije