OŠ "Pofalići" dobija i novi kotao za sistem grijanja

26.09.2022. 16:03 / Izvor: Akta.ba
Pofalići

Učenike Osnovne škole “Pofalići” početkom nove školske godine dočekala je nova školska stolarija, čime su znatno poboljšani uslovi za rad i odvijanje nastave.

Učenike Osnovne škole “Pofalići” početkom nove školske godine dočekala je nova školska stolarija, čime su znatno poboljšani uslovi za rad i odvijanje nastave.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS pokrenula je navedene aktivnosti na zamjeni školske stolarije kako bi se obezbijedili što kvalitetniji uslovi za rad i boravak u školi, imajući u vidu činjenicu da će gradnja novog objekta OŠ “Pofalići” trajati više godina, jer se radi o velikom i kompleksnom projektu. 

Pofalići

Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota – Muminović i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov obišli su danas OŠ “Pofalići”, te potpisali i Ugovor o izvođenju radova za ugradnju kotla za grijanje u objektu škole sa odabranim izvođačem firmom “E+E+E-ENERGY” Ilidža. Vrijednost navedenih radova je oko 95.000 KM, a projekat finansira Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS u saradnji sa Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i Općinom Novo Sarajevo.

Nakon ugradnje kotla, planirana je i realizacija projekta djelimične rekonstrukcije plafona u OŠ “Pofalići”. Trenutno je u toku priprema raspisivanja Javne nabavke, a ukupna vrijednost ovog projekta je oko 90.000 KM, od čega će Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i Općina Novo Sarajevo sufinansirati sa po 45.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije