Led rasvjeta

Investicije / PROJEKTI

Nova javna rasvjete na 30 lokacija u novogradskim naseljima

Općina Novi Grad Sarajevo implementira projekat izgradnje nove LED javne rasvjete i poboljšanja postojeće na 30 lokacija na prostoru općine.

29.09.2022. 12:41 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo implementira projekat izgradnje nove LED javne rasvjete i poboljšanja postojeće na 30 lokacija na prostoru općine.

Radovi se izvode u sklopu LOT-1 programa koji obuhvata izgradnju rasvjete u mjesnim zajednicama “Dobroševići”, “Reljevo”, “Zabrđe”, “Dolac” i “Buča Potok”.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 100.000 KM, u okviru kojih će se izvršiti postavljanje oko 120 novih LED rasvjetnih tijela, što će doprinijeti većoj osvijetljenosti naselja i sigurnosti građana.

led

Ovim projektom će između ostalog biti riješen dugogodišnji problem osvjetljenja dijela ulica Reljevska i Paljevska u MZ „Reljevo“ do kombi okretaljke.

Pored toga, nova LED javna rasvjeta bit će izgrađena u dijelovima općine koji do sada nisu bili osvjetljeni, što je otežavalo kretanje pješaka i učesnika u saobraćaju.

Izvođač radova je Konzorcij firmi “Nexen-Telinvest”, “Next energy” d.o.o. Banja Luka, a stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova sprovodi firma “Entazis konsalting” d.o.o. Sarajevo.

Također, je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova na rekonstrukciji postojeće javne rasvjete u naseljima Čengić Vila, Dobrinja 1 i rasvjete duž šetnice Bulevar branilaca Dobrinje.

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije