Bh. firma u Novom Travniku gradi novi proizvodni objekat

15.10.2022. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Alfa Metabo

Kompanija Alfa Metabo iz Novog Travnika gradi novi proizvodni objekat proizvodno-skladišni objekat.

Kompanija Alfa Metabo iz Novog Travnika gradi novi proizvodni objekat proizvodno-skladišni objekat. U toku je montaža armirano-betonske konstrukcije na poslovnom objektu ove kompanije u Novom Travniku, u Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje.

Radove izvodi renomirana kompanija Širbegović Inženjering iz Gračanice, a objekat je dizajnirao Dom projekt. Travničko preduzeće Alfa Metabo se bavi proizvodnjom stolarije, u Općini Novi Travnik gradi novi.

firma

Izgradnja novog poslovnog prostora će doprinijeti povećanju broja zaposlenih na prostoru ove općine i daljnjem razvoju kako poduzeća “Alfa Metabo” tako i zone Neobarje. Predstavnici poduzeća “Alfa Metabo” ranije su kazali da su i do sada bili izvozno orjentirani prema kupcima u Evropskoj uniji.

Njihovi proizvodi postali su prepoznatljivi ne samo na tržištu Bosne i Hercegovine već i inozemnim tržištima, poput hrvatskog, austrijskog, slovenačkog i italijanskog. Prošle godine su se poslovno povezali sa podslovnim parterima u SAD-u, tačnije Njujorku, gdje vrše isporuku unutrašnje stolarije po standardima koje zahtijeva kupac.

Potreba za novim objektom javila se zbog povečanog obima posla ove uspješne domaće kompanije.

firma

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije