Odgođen tender EPBiH za izgradnju fotonaponske elektrane Gornja Breza

21.10.2022. 12:49 / Izvor: Akta.ba
solarna elektrana

JP Elektroprivreda BiH d.o.o. Sarajevo odgađa postupak javne nabavke za izgradnju fotonaponske elektrane (FNE) Gornja Breza 15 MW.

JP Elektroprivreda BiH d.o.o. Sarajevo odgađa postupak javne nabavke za izgradnju fotonaponske elektrane (FNE) Gornja Breza 15 MW, saznaje Akta.ba.

"Na uslove utvrđene u tenderskoj dokumentaciji uložena je žalba jednog od kandidata. S obzirom da žalba ima suspenzivno dejstvo, u skladu sa članom 110. Zakona o javnim nabavkama, postupak javne nabavke se odgađa do donošenja Odluke po žalbi", navodi se u obavještenju .

Podsjetimo, tender za izgradnju elektrane Gornja Breza snage 15 MW objavljen je u julu ove godine. 

Kompanija traži izvođača koji će izgraditi elektranu po sistemu "ključ u ruke", a procijenjena vrijednost radova je 22 miliona KM. Kriterij za odabir izvođača radova bit će najniža cijena, a EPBiH je ponude primala do 30. septembra. 

U međuvremenu je postupak javne nabavke imao tri izmjene i to jednu u augustu i dvije u septembru, a jedan od razloga je promjena roka za dostavu i otvaranje ponuda.

Solarna elektrana će se graditi na napuštenoj deponiji rudnika uglja u općini Breza, u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije