Kreće sanacija lokalne ceste Zavidovići – Pašin Konak

22.10.2022. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Zavidovići

U prostorijama Gradske uprave Zavidovići u srijedu je potpisan Ugovor o sanaciji dijela lokalne ceste Zavidovići – Pašin Konak na dionici Mećevići – Krčevine.

U prostorijama Gradske uprave Zavidovići u srijedu je potpisan Ugovor o sanaciji dijela lokalne ceste Zavidovići – Pašin Konak na dionici Mećevići – Krčevine. Ugovor su potpisali Gradonačelnik Hašim Mujanović i Adis Porobić, predstavnik Privrednog društva „Porobić“ d.o.o. Zavidovići, koje je u postupku javne nabavke dostavilo najpovoljniju ponudu za izvođenje radova.

"Predmet ovog Ugovora su radovi na dionici koja počinje od nastavka novog asfalta u naselju Mećevići u dužini l=700 m1. Asfaltiranje puta se izvodi po postojećoj trasi puta, širine kolovoza 5,0 metara, gdje za to postoje prostorni uvjeti, to jest da asfaltni kolovoz bude u putnom pojasu, pri čemu će se voditi računa da se asfaltni kolovoz ne izvodi na zemljištu koje nije u vlasništvu Grada Zavidovići, nego će se na takvim mjestima izvesti suženje asfaltnog kolovoza. Pored asfaltnog zastora planirani su i radovi na uređenju asfaltnog rigola, š=0,5 m1, bankina, š=0,6 m1, bermi, š=0,5 m1. Izvršenje Ugovora podrazumijeva: pripremne radove (uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja), zemljane radove (zemljani iskop radi zamjene materijala u posteljici), radove na gornjem stroju (gornji noseći sloj, asfaltni nosivohabajući sloj), radove na odvodnji, izradu potpornih zidova, te radove na kanalizaciji.", saopćili su.

Vrijednost Ugovora iznosi 387.057,64 KM a rok za izvođenje radova je 60 (šezdeset dana) od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da je posebno zadovoljan potpisivanjem ovog Ugovora iz razloga što ovim putem svakodnevno saobraća veći broj vozila imajući u vidu veličinu mjesnih zajednica „Pašin Konak“ i „Mećevići“ kao i brojnost stanovnika koji se naslanjaju na ovaj lokalni put.

Mještani pomenutih mjesnih zajednica dugo su čekali na realizaciju ovog projekta.

"Radi se o lokalnom putu koji je dotrajao i koji zahtijeva ozbiljan pristup i kvalitetnu sanaciju a za šta je potrebno obezbijediti značajna novčana sredstva", kazao je gradonačelnik.

Imajući u vidu izazove s kojima se susreću mještani udaljenih naselja i mjesnih zajednica Grad Zavidovići nastojat će u narednom periodu obezbijediti i finansijska sredstva za potpuno uređenje ove putne komunikacije a što predstavlja nastavak ulaganja u ovaj kraj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije