Uređuje se zgrada Duhanske stanice u Grudama, uklonjen medicinski otpad

28.10.2022. 13:40 / Izvor: Akta.ba
grude

U četvrtak je završeno uklanjanje medicinskog otpada iz prostorija zgrade Duhanske stanice, koji je u istima ostao nakon prestanka rada Ratne bolnice u Grudama.

U četvrtak je završeno uklanjanje medicinskog otpada iz prostorija zgrade Duhanske stanice, koji je u istima ostao nakon prestanka rada Ratne bolnice u Grudama, piše portal grude.info.

Medicinski otpad koji je uklonjen uključuje medicinska sredstva i biocide.

Uklanjanje medicinskog otpada je izvela za to ovlašteno poduzeće C.I.A.K. d.o.o. Jajce uz pomoć djelatnika iz Programa javnih radova općine Grude, te je otpad razvrstan, upakiran u posebne spremnike i obilježen.

Medicinski otpad bit će privremeno zbrinut u C.I.A.K.-ovo skladištu u Jajcu, te će u konačnici biti izvezen u Njemačku kakao bi se isti uništio kod ovlaštenog operatera.

Čišćenje medicinskog otpada predstavlja zadnju fazu u čišćenju objekta Duhanske stanice, te će se uskoro pristupiti projektnom planiranju novih sadržaja unutar iste.

Podsjećamo, općina Grude preuzela je vlasništvo nad zgradom bivše Duhanske stanice i te prostorije ruševne zgrade planira pretvoriti u Poslovni centar Grude koji bi imao u svom sastavu komercijalne, administrativne sadržaje i neke javne službe.

"Jedan dio zgrade bi zadržali za općinske potrebe, odnosno jedan kat. Razmišlja se o ideji smještanja Glazbene škole, koja je sad u neadekvatnim uvjetima i uređenju koncertne dvorane. Također, želimo dio posvetiti i značaju duhana u Grudama na način da planiramo urediti jedan atrij gdje bi bile stare fotografije, dokumenti iz tog vremena i slično", kazao je načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Izvore financiranje za stjecanje stečajne imovine Duhanske stanice Općina je osigurala prodajom građevinskog zemljišta i poslovnog objekta bivše tekstilne tvornice Gruteks u najstarijoj grudskoj poslovnoj zoni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije