U toku rekonstrukcija zgrade opštine u Drvaru

02.11.2022. 12:38 / Izvor: SRNA
drvar

U Drvaru je u toku rekonstrukcija i opremanje zgrade opštine, vrijednost radova je pola miliona KM, a riječ je o donatorskim sredstvima Srbije.

U Drvaru je u toku rekonstrukcija i opremanje zgrade opštine, vrijednost radova je pola miliona KM, a riječ je o donatorskim sredstvima Srbije, izjavila je Srni načelnik opštine Dušica Runić.

Runićeva je pojasnila da će reekonstrukcijom i opremanjem zgrade biti završena i druga fazu projekta energetske efikasnosti, navodeći da su kupljene nove peći za grijanje, vanjska i unutrašnja stolarija.

"U toku su radovi na postavljanju fasade sa termoizolacijom", rekla je Runićeva i dodala da je ova stara zgrada nije značajno renovirana u poslijeratnom periodu.

Runićeva je istakla da su zahvaljujući donatorskim sredstvima Srbije riješeni mnogobrojni problemi opštine Drvar.

Ona je dodala da su plaćena zaostala dugovanja prema Poreskoj upravi Federacije BiH /FBiH/ tako da opština putem javnih poziva institucija u FBiH u posljednje tri godine uspijeva dobiti određena sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata, međutim nedovoljno.

Prema njenim riječima, budžet opštine je socijalnog karaktera i nema vlastitih sredstava za kapitalne investicije, pa je pomoć Srbije od izuzetnog značaja jer potreba i problema ima mnogo.

"Iako smo dosta problema riješili i dalje veliki broj građana čeka na rješavanje osnovnih infrastrukturnih problema poput gradnje ili popravke vodovoda, postavljanja rasvjete, asfaltiranja puteva... ", navela je Runićeva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije