Pogledajte kako će izgledati proširenje Trening centra NS/FS BiH u Zenici (video)

03.11.2022. 09:20 / Izvor: Akta.ba
zenica

Projektom je predviđena izgradnja dva nogometna terena standardnih dimenzija 105x68 m, sa prirodnom travom, kao i izgradnja novog objekta za smještaj i treniranje reprezentativaca.

U Gradskoj upravi Zenice potpisan je Aneks Ugovora o nastavku izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici - II faza, između Fudbalskog saveza BiH i Grada Zenica, na osnovu zahtjeva Saveza, a prema standardima FIFA-e i UEFA-e.

Projektom je predviđena izgradnja dva nogometna terena standardnih dimenzija 105x68 m, sa prirodnom travom, kao i izgradnja novog objekta za smještaj i treniranje reprezentativaca, dimenzija 34,30x16,90 m, spratnosti Po+P+3+M, u kojem će biti smješteni bazen sa salom za fitnes, sauna, dijagnostički centar, garderobe, restoran za 100 osoba, 42 dvokrevetne sobe sa kupatilima opremljene u rangu hotela sa četiri zvjezdice, kongresna sala sa 150 sjedećih mjesta, sanitarije, ostave i prateće prostorije.

Rok za izgradnju druge faze Trening centra NS/FS BiH je 36 mjeseci nakon potpisa ovog Aneksa. U nastavku pogledajte kako će izgledati proširenje Trening centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije