Zastoj u izgradnji Prve transverzale izazvala je eksproprijacija zemljišta

15.11.2022. 14:13 / Izvor: Fena
prva transferzala

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pojasnio je danas da Vlada FBiH nije nadležna za saobraćajne komunikacije u gradovima i Sarajevo je jedini grad u kojem se to radi.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pojasnio je danas da Vlada FBiH nije nadležna za saobraćajne komunikacije u gradovima i Sarajevo je jedini grad u kojem se to radi, dodajući da je zastoj u izgradnji Prve transverzale izazvala eksproprijacija zemljišta.

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara o izgradnji Prve transverzale koja je žila kukavica u Kantonu Sarajevo, naglašavajući da sve što je u tom infrastrukturnom projektu urađeno uradila je Vlada FBiH.

"Tek je sada počela gradnja tunela ispod naselja Kobilja Glava koji radi Vlada Kantona Sarajevo, a nastavak iza tunela projektirat će Vlada FBiH i vjerovatno i graditi taj dio. Zastoj u izgradnji te ceste je izazvala eksproprijacija zemljišta", pojasnio je nadalje Novalić.

Dodao je da postoji problem od Velešića do groblja Bare i objekta kompanije Penny koji je na putu Prve transverzale, to pitanje se nije moglo riješiti. Sada je odlučeno da se taj dio preskoči i nastavi gradnja dalje što će pomoći Vogošći, ali ne i centralnom dijelu Sarajeva.

"To je više pitanje Kantona Sarajevo, jer Vlada FBiH u drugim kantonima ne gradi gradske saobraćajnice", zaključio je Novalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije