Omiljeno skijalište Srebrenčana uskoro ponovo u funkciji

06.12.2022. 08:03 / Izvor: Akta.ba
ski lift

Ovih dana u toku je izgradnja ski lifta na Bukovoj Glavi.

Ovih dana u toku je izgradnja ski lifta na Bukovoj Glavi. Prije rata ova destinacija je bila omiljeno skijalište Srebrenčana, a nakon 32 godine staza će ponovo biti u funkciji.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić za radio program RTV Srebrenica istakao je da će ova informacija obradovati građane Srebrenice.

"Ono što treba da obraduje sve naše sugrađane, to je ova informacija, odnosno inicijativa za pokretanje ski lifta na Bukovoj Glavi koji je postojao i prije rata, koji je pružao turističku ponudu svim posjetiocima Srebrenice. Ideja je neplanski bila da se dođe do investitora i neki entuzijazista koji su zaista dali svoj doprinos da se ovo pokrene ovako brzo", kaže Grujičić dodajući da su radovi u velikom jeku.

"Na Bukovu Glavu danas je stigao ski lift ili vučak kako ga nazivaju. Mi ćemo vjerovatno sutra početi sa montažom te opreme. Ono što smo u proteklih dana radili to je raskres staze, radovi na formiranju parking mjesta i formiranju platoa gdje bi postavili kontenjere koji će služiti za deponovanje opreme i jedan ugostiteljski objekat koji će poslužiti svim posjetiocima da popiju čaj ili kafu", rekao je Grujičić.

Načelnik Grujičić ističe da ova ideja datira već nekoliko godina i odavno je razmišljao o projektima koji su neophodni za Srebrenicu.

"Srebrenica ima mnogo toga da ponudi, ima mnogo perspektive, ali nije bilo dovoljno pažnje za takve aktivnosti. Mi ćemo ovaj projekat pripremiti da ovu zimu dočekamo spremni, da naši sugrađani imaju gdje da odu. Biće ovaj projekat koji će se širiti i pružati dodatne mogućnosti i za ljude koje imaju imanja u tom selu, ali i za one koji nešto proizvode kao i za one koji žele da rade i doprinose tome da ostanu. Cilj projekta jeste da se iskoriste potencijali i da svi zajedno vratimo naše mjesto u neko prvobitno stanje i ponudimo našim građanima i drugima da borave na ovoj destinaciji već ove zime", istakao je Grujičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije