Ozvaničen završetak radova na sportsko-rekreacionom centru "Zlatno polje"

19.12.2022. 14:54 / Izvor: Akta.ba
Sokolje

Povodom Dana Općine Novi Grad Sarajevo 16. decembar i 45. godišnjice od njenog osnivanja, ozvaničen je završetak radova na sportsko-rekreacionom centru “Zlatno polje” u Naselju heroja Sokolje.

Povodom Dana Općine Novi Grad Sarajevo 16. decembar i 45. godišnjice od njenog osnivanja, ozvaničen je završetak radova na sportsko-rekreacionom centru “Zlatno polje” u Naselju heroja Sokolje. Tim povodom općinski načelnik Semir Efendić sa saradnicima, učenicima i nastavnim osobljem OŠ ”Sokolje” obišao je sportske terene.

Ovom prilikom načelnik Efendić kazao je da je ovo godina u kojoj se radila rekonstrukcija glavne ulice kroz naselje Sokolje, ulica Numan paše Ćuprilića u dužini od oko pola kilometra, te da se može reći da su uslovi života u ovom naselju mnogo bolji nego što su bili ranije, a posebno je istakao gradnju sportsko-rekreacionog centra ”Zlatno polje”. Istakao je da će ovo mjesto biti prilika za rekreaciju i stvaranje lijepih uspomena za budućnost.

"Mi smo danas ozvaničili završetak radova na sportsko-rekreacionom centru "Zlatno Polje" u Naselju heroja Sokolje. To je veliko novogradsko i herojsko naselje. Posebno je stardalo u ratnim godinama, kada je bilo na prvoj liniji odbrane. Nakon što su kuće obnovljene, stanovništvo se vratilo, izgrađena je osnovna škola, ali nije postojao niti jedan sportski ili rekreativni sadržaj, te se iz tog razloga krenulo u realicaziju istog", kazao je Efendić.

Projekt sportsko-rekreacionog centra ”Zlatno polje” odvijao se u dvije faze u toku dvije budžetske godine. Prva faza obuhvatala je stabilizaciju terena, s obzirom da je predstavljala manju padinu koja je morala biti sanirana. Sadržaj centra obuhvata fudbalske terene sa umjetnom travom i tribinama, košarkaško igralište sa plastičnom podlogom, atletsku stazu za trčanje, vanjski fitness, kao i stolove za stoni tenis. U narednoj godini planirano je da se uradi parking i sam prilaz Centru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije