Potpisan ugovor

Grad u Krajini kreće u izgradnju turističkog kampa "Zeleni otoci"

24.12.2022. 10:02 / Izvor: Akta.ba
turizam

Ugovor je potpisan sa izvođačem Euro-cop Invest, koji je odabran nakon provedenog postupka javne nabavke.

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je u petak, 23. decembra, ugovor o izgradnji kampa Green Islands (Zeleni otoci) ukupne vrijednost preko 100.000 KM.

Ugovor je potpisan sa izvođačem Euro-cop Invest, koji je odabran nakon provedenog postupka javne nabavke.

Izgradnja turističkog kampa Green Islands se realizuje u okviru projekta Green Islands Tour (Obilazak zelenih otoka) čija je ukupna vrijednost preko 360.000 KM, a kojeg zajedno implementiraju Grad Bosanska Krupa i Centar za promociju lokalnog razvoja Plod.

"U okviru projekta planirano je unaprjeđenje i promocija Bosanske Krupe kao turističke destinacije, uspostava modela upravljanja destinacijom, kreiranje zajednička turističke ponude, jačanje kapaciteta turističkih operatera, dvojezična online marketinška platforma, kao i sistem monitoringa kvaliteta, što će omogućiti brži oporavak i rast turističkog sektora na ovom području", saopćeno je na gradskom sajtu.

Osim toga, turistički operateri će proći obuku koja podrazumijeva izradu planova kontinuiteta poslovanja i uvođenje inovativnih digitalnih alata, a njih dvanaest su izrazili interes za učešće u projektu pa će dobiti podršku u nabavci opreme (hotelska, restoranska, biciklistička i rafting oprema, oprema za dječije igralište, elektronska oprema i sl.) kojom će unaprijediti svoju turističku ponudu.

Realizacija ovih aktivnosti je planirana do marta 2023. godine, do kada je planirano da projekat i traje.

Projekat Green Islands Tour se implementira u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta Evropske unije, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije