Kraj poplavama

Policijska stanica u Velikoj Kladuši dobit će novi krov

27.12.2022. 10:07 / Izvor: Akta.ba
policija

Početkom prošle sedmice počeli su radovi na zamjeni dotrajalog krova na zgradi kladuške Policijske stanice.

Početkom prošle sedmice počeli su radovi na zamjeni dotrajalog krova na zgradi kladuške Policijske stanice. 

Loše stanje krova dugogodišnji je problem u ovoj policijskoj stanici, a naročito je bio izražen u vrijeme obilnih padavina, jer je dolazilo do prokišnjavanja unutar zgrade i poplava, piše radio velika kladuša.

Šaban Pašić, policijski službenik u Policijskoj stanici Velika Kladuša kaže da su na ovaj problem ukazivali više puta, te da je Sindikat policije USK početkom mjeseca septembra tražio da se obavi inspekcijski nadzor stanja krova. Kako ističe poslije svake kiše u zgradi je dolazilo do poplave, i bili su ugroženi i zdravlje i život policijskih službenika i sama unutrašnjost objekta.

Nakon tri mjeseca čekanja, odnosno polovinom mjeseca decembra inspektor za zaštitu na radu izvršio je pregled. U međuvremenu Međunarodna organizacija za migracije (IOM) se javila da bude finasijer zamjene krova, raspisan je tender i izabran je izvođač radova.

19. decembra počeli su radovi na zamjeni krova, a rok za završetak je deset dana. Inače, zgrada u kojoj je smještena kladuška policija izgrađena je još 1953. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije