Odluka davno donesena

Zašto se još uvijek čeka na početak izgradnje bazena u Mostaru

20.01.2023. 08:52 / Izvor: bljesak.info
Mostar

Nakon velikih uspjeha Lane Pudar, plivanje je u Hercegovini u ekspanziji. Interes djece i roditelja u Mostaru za ovim sportom je ogroman, ali uvjeti u kojima klubovi rade nisu adekvatni.

Nakon velikih uspjeha Lane Pudar, plivanje je u Hercegovini u ekspanziji. Interes djece i roditelja u Mostaru za ovim sportom je ogroman, ali uvjeti u kojima klubovi rade nisu adekvatni.

Odluka o gradnji bazena je davno donesena, izabrana je i lokacija, početak radova uz nazočnost premijera i gradonačelnika je službeno najavljen, ali je sve trajalo nekoliko dana, i stalo. Najzainteresiraniji za stvarni početak radova na izgradnji bazena u Mostaru su sportaši i sportski radnici. Brine činjenica da je sve stalo nakon dva dana, pa i sama pomisao da su priča o početku gradnje i slike s kraja kolovoza, u javnost lansirani možda i u predizborne svrhe.

Prekretnica Adnan Manjura, trener plivanja, kaže: "Ja moram reći da je ideja o bazenu prekretnica ne samo u Mostaru, već i šire, i nadam se da će se to realizirati. Zašto do sada nije - ne znam. Plivački klub Velež je u siječnju i prosincu prošle godine imao rekordne mjesece kada je u pitanju broj članova, a zamislite kakva bi situacija bila da imamo jedan od najboljih bazena u državi i šire."

Sporost ne iznenađuje novinara Zorana Krešića. Bazen u Mostaru jedan je u nizu pompezno najavljenih projekata koji se sporo realiziraju, javlja BHRT.

"Rekao bih da je primjer bazena identičan svemu što se događa u ovoj državi, načinu kako postupaju federalne, županijske ili lokalne vlasti. Nešto započnu, pa čekamo 30 godina. Iskreno očekujem da se ta priča ubrza i da imamo ne novih Lana, već djece koja mogu živjeti život koji ona živi. Bazen nije nešto što bi se moglo nazvati luksuzom, nego potrebom za svaki veći grad", smatra Krešić.

Kordić: ''Nije zapelo'' "Uopće nije zapelo", rekao je nedavno gradonačelnik Mostara Mario Kordić, na novinarsku konstataciju da se bazen ne gradi, iako je početak gradnje službeno otvoren, spominjući demoliciju i kontrolu tla, za koje je, kako kaže, trebalo više mjeseci.

"Uglavnom radimo i tempo je dosta dobar. Što se tiče financijskih sredstava - ne fale. Vrlo brzo će početi konkretni radovi, ono što svi očekuju. Proziva se Gradska uprava da ništa ne radi, što nije točno. Rade se stvari koje se ne vide na terenu, a potrebne su za uraditi kako bi se bazen počeo i vidjeti", kazao je Kordić.

Gradu su ponuđena tri idejna rješenja, a ono koje je najprihvatljivije uskoro će biti prezentirano javnosti. U obzir se pri izboru uzeo i novac koji je na raspolaganju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije