Bolji uslovi

Završeni radovi na dogradnji OŠ "Behaudin Selmanović" u naselju Briješće

25.01.2023. 12:34 / Izvor: Akta.ba
izgradnja škole
OTVORI GALERIJU

Učenici Osnovne škole "Behaudin Selmanović" u naselju Briješće, jedne od najstarijih škola u Sarajevskom kantonu.

Učenici Osnovne škole "Behaudin Selmanović" u naselju Briješće, jedne od najstarijih škola u Sarajevskom kantonu, od ove godine imat će znatno bolje uslove za školovanje gdje su završeni radovi na dogradnji ove zgrade.

"Završeni su radovi na dogradnji škole, a u toku je montaža školske opreme i pratećeg namještaja. Učenicima, nastavnicima i ostalim zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi na raspolaganju će biti nove i opremljene učionice, nova školska biblioteka, gdje će djeca moći provoditi slobodno vrijeme čitajući, kao i ulazni hol, te prostorije za pedagoga škole", saopštili su iz Općine Novi Grad.

Također, učenicima su na raspolaganju i potpuno obnovljene učionice u prizemlju škole, u kojima je ranije bila vlaga, a čijom adaptacijom su osigurani znatno bolji uslovi za rad.

"Realizacijom projekta dogradnje školskog objekta, izgrađenog prije 77 godina, povećan je kapacitet školskog prostora, olakšano odvijanje nastavnog procesa i omogućeni su znatno bolji uslovi za obrazovanje sadašnjih učenika i budućih generacija", naveli su.

U sklopu radova urađena je fasada i novi krov objekta, a početkom nove građevinske sezone planirani su i radovi na vanjskom uređenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije