Prikupljanje otpadnih voda

Počeli radovi na izgradnji kanalizacije sliva Babine rijeke

03.02.2023. 12:20 / Izvor: Akta.ba
kanalizacija

Radovi na izgradnji kanalizacije sliva Babine rijeke počeli su u srijedu, a njihova vrijednost iznosi 125.090,05 KM sa PDV-om.

Radovi na izgradnji kanalizacije sliva Babine rijeke počeli su u srijedu, a njihova vrijednost iznosi 125.090,05 KM sa PDV-om.

Realizacijom ovog projekta će biti nastavljene aktivnosti na prikupljanju otpadnih voda u slivu Babine rijeke u dužini od 280 metara, kroz naselje Kasapovići u blizini društvenog doma te čišćenje i sanacija odnosno dovođenje u upotrebno stanje trasa fekalne kanalizacije od pregrade na Babinoj rijeci iznad kamenoloma Široke stijene, nizvodno do mosta Talami, u dužini od 2,6 kilometara.

Nakon okončanja ovih radova primarna trasa kanalizacije sliva Babina rijeka to jest proširenje gradske kanalizacione mreže (do naselja Kasapovići) će biti objedinjena i predata Javnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica na upravljanje.

Radove izvodi firma "Špic beton", d.o.o. Zenica, a riječ je o nastavku dosadašnjih aktivnosti čiji je cilj izgradnja primarne trase fekalne kanalizacije na području sliva Babina rijeka te da se nastavi sa omogućavanjem prikupljanja otpadne fekalne vode sa naseljenog područja i uključivanje u postojeći centralni sistem gradske kanalizacione mreže.

kanalizacija


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije