ULAŽE OKO TRI MILIONA KM

Njemački investitor otvara još jedan pogon u Zvorniku

17.02.2023. 09:46 / Izvor: SRNA
PASS

Ivanović je rekao da je Zvornik zahvalan što je ovaj investitor koji se bavi proizvodnjom autodijelova odlučio da otvori pogon u ovom gradu.

Gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović posjetio je proizvodni pogon njemačke kompanije "Pass" u Karakaju i izrazio nadu da će njihov primjer slijediti i drugi strani investitori. Ivanović je rekao da je Zvornik zahvalan što je ovaj investitor koji se bavi proizvodnjom autodijelova odlučio da otvori pogon u ovom gradu. 

"Najvažnije je zapošljavanje radnika, sigurno tržište za proizvode i da planiraju otvaranje još jednog pogona", rekao je novinarima Ivanović. 

Ivanović je dodao da grad Zvornik sa tim ciljem proširuje poslovne zone i investitorima pomaže kroz određene podsticaje, naglasivši da je grad učestvovao u finansiranju priključaka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, elektro, telekomunikacionu i gasnu mrežu prilikom otvaranja pogona kompanije "Pass". 

"Obezbijedili smo i subvenciju za zapošljavanje za šta su uslovi da investitor zaposli najmanje 100 radnika i uloži ne manje od 3.000.000 KM", rekao je Ivanović. 

Direktor kompanije "Pass" Željko Miličić istakao je da je u pogonu trenutno 47 zaposlenih i da je konkurs za prijem radnika stalno otvoren. 

On je pozvao zainteresovane da se prijave, istakavši da je obuka obezbijeđena u krugu fabrike u Karakaju. 

Ističući da je ova firma sa proizvodnjom počela sredinom oktobra prošle godine, Miličić je rekao da je proizvodnja organizovana u dvije, a uskoro će i u trećoj smjeni.

"Sa proizvodnjom smo počeli sredinom oktobra prošle godine. Trenutno radimo sa četiri autoklava, a pun kapacitet nam je 26 autoklava. Proizvodnja je organizovana u dvije, a uskoro će i u trećoj smjeni. Naša predviđanja su da pun kapacitet i broj zaposlenih od oko 300 postignemo za dvije godine", rekao je Miličić.

On je dodao da su narudžbe velike i da je plasman proizvoda osiguran.

"Naši proizvodi se dorađuju u pogonima u Bijeljini i plasiraju kod svjetskih proizvođača automobila. Cilj nam je da, pored ovog pogona vulkanizacije gume, otvorimo još jedan pogon za proces ekstruzije gumenih crijeva za šta će nam trebati i još prostora i radnika".

Miličić je naglasio da se vodi računa o ekologiji te da se sve otpadne vode koje nastaju u procesu proizvodnje sakupljaju i prečišćavaju u sopstvenoj stanici za prečišćavanje. Poručen je još jedan prečistač, znatno većeg kapaciteta, koji će biti u funkciji kada prošire proizvodnju.

Kompanije "Pass" kupila je prostor nekadašnjeg preduzeća "Famod" i preselila svoju proizvodnju iz Poljske.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije