Prva faza uređenja

Pri kraju radovi na popločanju šetališta uz rijeku Dobrinju

23.02.2023. 14:20 / Izvor: Akta.ba

Šetnica se gradi od novoizgrađene A transverzale do ulice Senada Poturka Senčija.

U naselju Dobrinja u toku su radovi na izgradnji šetališta duž obale rijeke Dobrinje, a pri kraju je popločanje pješačke staze, gdje se vrši ugradnja betonskih opločnika u dvije boje, što će uljapšati ovaj dio Dobrinje.

Duž pješačke zone postavljeni su novi stubovi javne rasvjete, tako da će šetačima biti omogućena ugodnija šetnja i u večernjim satima. Obzirom da se prilikom formiranja staze kombiniraju bijela i antracit siva ploča, šetalište već sada poprima potpuno novi izgled, a u narednim danima bit će upotpunjeno klupama za odmor i korpama za otpatke, tako da će građani moći i odmoriti.

Šetnica se gradi od novoizgrađene A transverzale do ulice Senada Poturka Senčija. Na dijelu trase koji se nalazi uz padinu korita rijeke bit će zasađena živa ograda koja će ovu pješačku zonu odvajati od pojasa riječnog korita.

Realizacija ovog projekta doprinijet će da ovaj dio jednog od najvećih naselja na području novogradske općine bude još ljepši i ugodniji za život stanovnika.

Pomenuti radovi podrazumijevaju redizajn postojeće šetnice i dio su prve faze uređenja šetnice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije