Uređenje zavidovićkih izletišta

Unapređuje se turistička ponuda na izletištu Maoča – Dištica

24.03.2023. 09:30 / Izvor: Akta.ba
izletište Maoča

Ugovorom je predviđena izgradnja pet nadstrešnica sa stolovima i klupama i izrada i postavljanje dodatih deset stolova sa klupama.

U Kabinetu Gradonačelnika Zavidovića sa najpovoljnijim ponuđačem Obrtom „Gradex Bećirović“ iz Zavidovića potpisan je Ugovor o izgradnji nadstrešnica sa stolom i klupama i izradi i  postavljanju stolova sa klupama na lokalitetu izletišta Maoča – Dištica.

Sredstva u vrijednosti od 23.000,00 KM za ovu namjenu obezbijeđena su od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona iz prethodnog saziva i iz Budžeta Grada Zavidovići.

Ugovorom je predviđena izgradnja pet nadstrešnica sa stolovima i klupama i izrada i postavljanje dodatih deset stolova sa klupama.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da je zadovoljan nastavkom započetih aktivnosti uređenja zavidovićkih izletišta što će doprinijeti ugodnijem boravku, odmoru i opuštanju u prirodnim ljepotama našeg Grada za sve Zavidovićane i naše goste.

Gradska uprava i u budućnosti će nastavit podržavati ovakve projekte sve do konačnog uređenja i oživljavanja zavidovićkih turističkih atrakcija i potencijala što je u prethodnom periodu bilo nepravedno zapostavljeno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije