KINEZIMA POMAŽU I LOKALCI

Rok za izgradnju autoputa Prijedor-Banja Luka ljeto 2026. godine

28.03.2023. 13:21 / Izvor: SRNA
autoput
OTVORI GALERIJU

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je veoma važno da je izgradnja autoputa Prijedor-Banjaluka krenula iz Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je veoma važno da je izgradnja autoputa Prijedor-Banjaluka krenula iz Prijedora, te da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i po najvišim mogućim standardima.

On je naveo da je angažovana upravo firmi iz Prijedora "Niskogradnja Marjanović", čijih je više od 50 radnika svakodnevno uključeno u ove poslove. 

"Kinezi, koji su zaduženi za ovaj dio posla, upoznali su me tokom razgovora da su izuzetno zadovoljni radom preduzeća iz našeg grada, da se sve odvija pedviđenom dinamikom, u zakonom predviđenim rokovima i po najvišim mogućim standardima", rekao je Javor novinarima u Prijedoru prilikom posjete gradilištu u Gornjim Orlovcima. 

On je podsjetio da je rok za završetak autoputa ljeto 2026. godine i naglasio višestruk značaj ovog projekta za privredu, transport roba i usluga i saobraćaj koji će biti bezbjedniji, brži i kvalitetniji. 

"Ovo je prva faza, a iskreno se nadam da će u što kraćem vremenskom periodu biti stvoreni uslovi za drugu i da će ovi ljudi, koji su započeli radove, nastaviti dalje", dodao je Javor. 

Vedran Mijić, inženjer iz "Niskogradnje Marjanović", rekao je da je ova firma jedan od podizvođača radova, da su prije tri mjeseca počeli pripremni radovi za izgradnju prijedorske petlje i da su u toku zemljani radovi koji idu planiranom dinamikom. 

On je naveo da je građevinska dozvola izdata za 1,7 kilometara glavne trase i 2,1 kilometar same petlje. 

"Do kraja aprila trebalo bi da bude otvoreno još nekih 11 kilometara puta, to je negdje do Petrovog gaja, tako da bi radovi se onda otvorili i išlo bi boljom i jačom dinamikom nego sada", najavio je Mijić. 

Načelnik Odjeljenja sa saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Prijedor Dragoslav Kabić rekao je da je zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku odlučeno da radovi krenu od Prijedora da bi se lokalni privrednici mogli zaposliti i da bi novac koji dolazi od izgradnje autoputa ostao u ovom gradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije