Projekti od značaja

U Bihaću u toku realizacija nekoliko vrijednih infrastrukturnih projekata

01.04.2023. 08:31 / Izvor: Akta.ba
bihać

Grad Bihać u posljednjih nekoliko mjeseci izdvojio je više od 500.000 KM za više infrastrukturnih projekata, odnosno uređenja nekoliko gradskih zona.

Grad Bihać u posljednjih nekoliko mjeseci izdvojio je više od 500.000 KM za više infrastrukturnih projekata, odnosno uređenja nekoliko gradskih zona. Jedna od lokacija koje se uređuju je i Gradska Otoka, a realizacija ovog izuzetno značajnog projekta već je u poodmakloj fazi.

Nakon sanacije Đačke ulice, aktuelni su i radovi na izgradnji malog parka u naselju Ozimice 1, zatim rekonstrukcija fontane na Gradskom trgu, te popoločavanje dijela ulice Gazi Husrev-begova. U toku je i asfaltiranje Hatinačkog progana, zatim nekoliko ulica u naseljima Veliki Lug i Izačić.

"Iskoristio sam priliku da sa direktorom Zavoda za prostorno uređenje Grada Bihaća obiđem sva gradilišta u središtu, ali i širem području grada. Drago mi je da smo već prve dane proljeća iskoristili za radove i završetak važnih infrastrukturnih projekata. Sve ide predviđenom dinamikom, bez problema na samom terenu. Izvođači radova su u završnim fazama na gotovo svim lokacijama, tako da smo na najbolji mogući način otvorili građevinsku sezonu", izjavio je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Naglašeno je kako su ekonomski i turistički razvoj nemogući bez ovakvih infrastrukturnih projekata. Pored ovih aktivnosti, intenzivno se radi na uređenju trotoara, zelenih površina, te dječijih i sportskih igrališta i terena.

"Iskreno, ovo je završetak projekata iz prošle godine. Mislim da ćemo sve završiti u narednih nekoliko dana, a i brojni ovogodišnji projekti su pred nama. Izdvojit ću samo gradnju dva drvena mosta koji će povezivati Gradsku otoku sa obližnjim otočićima ili adama (Amerikančevo i kod starog Higijenskog), kao i rekonstrukciju već postojećeg drvenog mosta", riječi su direktora Zavoda za prostorno uređenje Grada Bihaća Ademira Toromanovića.

Dakle, u okviru pripreme turističke sezone i uređenja naselja i ulica, najavljeni su i brojni drugi infrastrukturni projekti širom grada na Uni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije