Osigurana sredstva

Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u SBK vrijednosti milion KM

06.04.2023. 08:47 / Izvor: Akta.ba
infrastruktura

Kako navode iz Ministarstva, potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Srednjobosanski kanton, gdje je sa načelnicima/gradonačelnicima iz tog kantona potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova.

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnju školskih objekata, izgradnju infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podršku sportskim klubovima, kao i druge vidove podrške.

Ugovori se odnose na općine/gradove Bugojno, Vitez, Jajce, Busovača, Travnik, Kiseljak, D. Vakuf, Gornji Vakuf, Fojnica i Novi Travnik.

"Odabrani projekti su prijavljeni na javne pozive Ministarstva i naglašeni su kao prioriteti od lokalnih zajednica. Osigurali smo jedan milion KM za Srednjobosanski kanton. Ako tome dodamo učešće i lokalnih zajednica, projekti će imati mnogo veću vrijednost. Ono što je najvažnije u realizaciji potpisanih projekata, da će krajnju korist imati korisnici u povratničkim mjestima. Time će biti unaprijeđena i osavremenjena infrastruktura, što dodatno motiviše ljude da ostaju u svojim mjestima ili ih redovnije posjećuju", kazao je ministar Ramić.

Kako navode iz Ministarstva, potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije