Poništena nabavka

Uređenje Tepe na čekanju, zapela nabava infrastrukture

07.04.2023. 08:53 / Izvor: bljesak.info
Tepa

Uređenje mostarske tržnice Tepa još će pričekati.

Uređenje mostarske tržnice Tepa još će pričekati. Grad Mostar poništio je javnu nabavu za nabavu montažno-demontažnih kioska koji su trebali biti postavljeni na toj tržnici. Razlog poništenja nabave je jer su cijene ponuda, stoji u Odluci koju potpisuje gradonačelnik Mario Kordić, veće od sredstava predviđenih za nabavu. 25 tisuća KM veća ponuda. Kao jedini ponuđač javila se tvrtka GD Konstrukcije d.o.o. Mostar.

Tvrtka je ponudila cijenu od 244.649 maraka bez PDV-a i rok izvršenja od 60 dana, ali je ta ponuda veća za oko 25 tisuća maraka od planiranog iznosa. 

"Uvidom u priloženu dokumentaciju i suštinskom provjerom sadržaja i validnosti dokumentacije, utvrđeno je da je ponuda ponuđača 'GD Konstrukcije' d.o.o. Mostar prihvatljiva za ugovorni organ (Grad Mostar, op. a.), ali je utvrđeno da je ova ponuda cijenom znatno veća od osiguranih sredstava za predmetnu nabavu“, navedeno je u gradonačelnikovoj Odluci od 30. ožujka.

Natječaj produžen nakon što je završio

Novac predviđen za nabavu, stoji u Odluci, izdvojen je iz prošlogodišnjeg proračuna kroz program koji su podržali Ujedinjeni narodi u BiH i Češka razvojna agencija. Nova nabava, do objave ovog članka, nije objavljena na Portalu javnih nabava. 

Podsjećamo, obnova tržnice Tepe traje već nekoliko godina. Kao razlog spore obnove gradske vlasti su tvrdile da je problem nedostatak novca. Iako je naposljetku novac za nabavu infrastrukture tržnice postoji Grad je, čini se, ukazao na svoju tromost. Javni poziv za odabir korisnika infrastrukture produžen je dva mjeseca nakon što je završio.

Kada su korisnici konačno odabrani Grad je nakon gotovo pola godine odlučio nabaviti potrebnu infrastrukturu za rad. Zbog dodatnog poništenja nabave mostarski trgovci još će pričekati na prodaju svojih proizvoda na uređenoj Tepi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije