LAKŠI PROMET TURISTIMA

Obilaznica u Stocu bit će završena prije turističke sezone

07.04.2023. 13:20 / Izvor: Fena
obilaznica stoalc

Radovi na kružnom toku na stolačkoj obilaznici, prema Neumu, te kružnom toku u središtu Stoca, prema Trebinju, Ljubinju i Berkovićima trebali bi biti završeni prije početka turističke sezone.

Radovi na kružnom toku na stolačkoj obilaznici, prema Neumu, te kružnom toku u središtu Stoca, prema Trebinju, Ljubinju i Berkovićima trebali bi, prema najavama iz Cesta FBiH, biti završeni prije početka turističke sezone, čime će se izbjeći velike gužve i olakšati promet turistima koji iz unutrašnjosti idu prema moru.

Po riječima gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića, završetkom obilaznice omogućit će se nesmetano prometovanje autobusa i kamiona kroz grad prema Neumu.

"Izbjeći će se gužve kroz Stolac tijekom ljetnih mjeseci kada veliki broj turista iz unutrašnjosti preko Stoca putuje prema moru. U jednom trenutku iz prometne izoliranosti postajemo prometno čvorište", ističe Bošković, podsjetivši da je izgradnja obilaznice oko Stoca počela u travnju prošle godine.

U Gradu Stocu očekuju najveći broj turista dosad

Prateći trendove kretanja i interese za Stolac ove godine, u tom gradu očekuju najveći broj turista dosad.

"Naime, sezona 2022. je bila puno bolja po broju posjetitelja od sezone 2019., za koju znamo da ju je obilježila ekspanzija turističkih kretanja u većini turističkih lokacija u regiji, ali je i posljednja prije pandemje koronavirusa i svih mjera koje je nosila", podsjetio je Bošković.

Zadovoljan je, kaže, marketinškim rezultatima koje je napravila JU Radimlja kao glavna ustanova koja se bavi promocijom, održavanjem i razvojem  kulturno-povijesne i prirodne baštine na području Grada.

"Također se možemo pohvaliti i većim brojem manifestacija u odnosu na ranije koje se održavaju u ključnim terminima te povećanim brojem smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, što je dodatan razlog za ostanak u Stocu", navodi stolački gradonačelnik.

Uz sve navedeno, kaže kako se mora uzeti u obzir i novoizgrađena cesta Stolac-Neum koja je puštena u promet na početku ljeta 2022. godine, što je, ocjenjuje, znatno preusmjerilo i olakšalo tokove iz središnje BiH prema Neumu, ali i dalje prema jugu Hrvatske.

Osim toga, Bošković napominje i da Grad na Bregavi broji najviše nacionalnih spomenika u BiH, preko 30, od čega su dva UNESCO lokaliteta (nekropole stećaka Radimlja i Boljuni).

"Tako posjetiteljima na prvom mjestu možemo ponuditi kulturno-povijesne lokacije, ali također ne treba zanemariti i prirodne kao što su plaže i slapovi na rijeci Bregavi te dio PP Hutovo Blato. Dakle, boravak u Stocu može trajati od par sati do par dana, sve ovisi od toga što gosti žele", poručio je gradonačelnik Stoca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije