30 kilometara

Uskoro potpuno asfaltiran putni pravac Goražde - Sarajevo

20.04.2023. 12:46 / Izvor: Akta.ba
goražde

Radovi podrazumijevaju prekrivanje asfaltnom podlogom pomenute dionice.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov potpisao je jučer sa privrednim društvom „Okac“ d.o.o Goražde Ugovor o izvođenju radova na modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Žilići-Ravne (Nišani). Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za privredu Zijad Briga te direktorica Direkcije za ceste Sanela Avdibegović.

Radovi podrazumijevaju prekrivanje asfaltnom podlogom pomenute dionice čija je dužina oko 1.700 metara i trebali bi biti izvedeni u roku od 90 dana, od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost ugovora je 439.546KM, a riječ je o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK.

"Okončanjem ovih radova dobijamo jedan potuno asfaltirani putni pravac iz pravca Goražda prema Sarajevu, čija je ukupna dužina oko 30 kilometara. Radi se o veoma značajnom infrastrukturnom projektu, čija realizacija će omogućiti lakšu komunikaciju stanovništva koje gravitira na ovom području“-nakon potpisivanja ugovora", kazao je ministar za privredu BPK Goražde Zijad Briga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije