Projekt od 200 miliona eura

Do kraja godine bit će završena prva faza izgradnje Rimac kampusa

02.05.2023. 13:19 / Izvor: Akta.ba

Nova lokacija nalazi se na zemljištu od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m².

Šef Bugatti Rimca i Rimac Technologyja Mate Rimac objavio je na Facebooku fotografije na kojim se vidi kako napreduje izgradnja njegovog 200 miliona eura vrijednog kampusa u Svetoj Nedelji kod Zagreba.

“Krov gotov, trafo stanica od 40MW skoro završena. Prva faza kampusa trebala bi biti završena u roku do kraja godine a prve proizvodne linije trebale bi useliti ubrzo potom. Prostor u kampusu je već u potpunosti raspoređen i sada radimo na dodatnim prostorima slične ili veće površine”, objavio je Rimac na Facebooku.

Kada bude dovršen, Rimac Kampus će biti sjedište kompanija Bugatti Rimac i Rimac Technology. Ujedno, bit će to i jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Evropi i to ne samo u automobilskoj industriji.

Rimac je ranije najavio kako želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji te kako će ona utjeloviti sve Rimac vrijednosti.

Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će kompaniji da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija nalazi se na zemljištu od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m².

Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije