OBNOVA SVIH OŠTEĆENIH DIJELOVA

Kreirano idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa

09.05.2023. 07:42 / Izvor: Akta.ba
SAOBRAĆAJ

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) kreiralo je idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) kreiralo je idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa.

"Pokrenuli smo pozitivne promjene u javnom prevozu, nabavljamo nova vozila i ne smijemo se dovesti u situaciju da za par godina nemamo mogućnost održavanja i parkiranja trolejbusa. Na trenutnom depou postoje oštećenja još iz 90-ih godina, vladao je potpuni nemar, a mi našim građanima moramo obezbijediti funkcionalnost", izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.  

Funkcionalnost bi podrazumijevala potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa, opremljenog modernom opremom za održavanje i pranje vozila, obnovu svih oštećenih dijelova, te natkrivene garaže, iznad kojih bi se nalazili sportski tereni, kako bi lokacija bila iskorištena i za društveni sadržaj, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Kako se nadalje navodi, trolejbuski depo je izgrađen 1983. na trenutnoj lokaciji, a po ovom idejnom rješenju depo bi ostao na postojećoj lokaciji.  

"Da bi se ovaj projekt realizovao, potrebno je da se izmijeni i dopuni regulacioni plan i na ovoj lokaciji zadrži depo, te će značajnu ulogu za početak realizacije ovog projekta veliku ulogu imati općina Novi Grad i Zavod za planiranje KS, s kojima će Ministarstvo saobraćaja u narednom periodu obaviti niz sastanaka", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije