POTPISANI UGOVORI

1,33 miliona KM za projekte u ZHŽ-u i HNŽ-u

23.05.2023. 14:01 / Izvor: Akta.ba
projekti

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić, koji se nalazi u službenom posjetu Čapljini, potpisao je tom prigodom ugovore o sufinanciranju projekta iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije.

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić, koji se nalazi u službenom posjetu Čapljini, potpisao je tom prigodom ugovore o sufinanciranju projekta iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije, ukupne vrijednosti 1,33 milijuna maraka.

Ministar Nedić je istaknuo kako su aplikanti iz Čapljine, Stoca, Mostara, Čitluka, Ravnog, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

"Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrena su veća financijska sredstva iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, tako da smo bili u mogućnosti podržati vaše projekte značajno većim iznosima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Uvjereni smo da će ova podrška, nakon realizacije projekata, biti od koristi svim žiteljima ove dvije županije", kazao je u svom obraćanju ministar Nedić.

Domaćina okupljena gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić uime svih nazočnih gradonačelnika, načelnika i predstavnika općina i gradova zahvalio je ministru na dodijeljenim sredstvima za sufinanciranju projekata iz oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije, iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika te oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.

"Zadaća lokalne vlasti je podizanje kvalitete življenja svojih žitelja u svim segmentima života. Vođeni time, Grad Čapljina samostalno, te uz sudjelovanje svih razina vlasti, nastoji utjecati na razvoj svih čimbenika kako bi svojim žiteljima olakšala i poboljšala svakodnevni život. Mnogi projekti rezultat su iscrpnog rada gradski službi, te je upravo ovo svjedočenje kvalitetnom radu", poručio je gradonačelnik Vidić.

Grad Čapljina je putem javnog poziva Federalnog ministarstva prostornog uređenja ostvario financijsku potporu za realizaciju dva projekta "Izmjena dotrajalih dizalica topline u Domu zdravlja Čapljina" i "Izrada elaborata konstruktivne sanacije kule Gavrankapetanovića i okolnih bedema zaštićene zone u Počitelju".

Riječ je o projektima koja će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 80.000 maraka, priopćeno je iz Grada Čapljine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije