Druga izmjena regulacionog plana

RP Solana Sjever: Tehnograd i Bingo u Tuzli planiraju gradnju stambeno-poslovnih objekata

09.06.2023. 10:44 / Izvor: Akta.ba
RP Solana

Predložena idejna rješenja ostale infrastrukture za zadržavaju i primjenjiva su.

U Gradskoj upravi Tuzle, u srijedu 7.juna održana je 6. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle. Sjednicom je predsjedavao gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, a između ostaloga razmatrani je i materijal izmjene "Solana Sjever“ u Tuzli i planiranog projekta na toj lokaciji.

UO Zavod za urbanizam Grada Tuzla izradio je Regulacioni plan prostorne cjeline „Solana Sjever“ u Tuzli u aprilu 2015. godine, za koji je od strane Gradskog vijeća Tuzla donesena Odluka o usvajanju i Odluka o provođenju navedenog Regulacionog plana.

S obzirom da u proteklom periodu nije realizovana izgradnja nijednog planiranog objekta, te da su “Tehnograd“ d.o.o. za građevinarstvo i inženjering Tuzla i “Bingo“ doo Tuzla kao vlasnici dijela zemljišta u okviru obuhvata Regulacionog plana i kao zainteresovani investitori podnijeli inicijativu za izmjenu dijela Regulacionog plana, koja je i usvojena na dvadesetšestoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 27.04.2023. godine, donesena je i Odluka o pristupanju drugoj izmjeni dijela Regulacionog plana prostorne cjeline „Solana Sjever“ u Tuzli, koja se nalazi na zapadnom dijelu prostorne cjeline i zauzima površinu od cca 2,22 ha.

Izmjene bi se odnosile na usaglašavanje ranije predloženog rješenja izgradnje stambeno-poslovnih objekata sa realnim potrebama investitora i koje bi omogućile realizaciju investicije.

Plan regulacije definiše izmjene horizontalnih i vertikalnih gabarita planiranih objekata. Imajući u vidu da ovom izmjenom regulacionog plana nisu predviđene bitne intervencije u dispoziciji i namjeni objekata, zadržan je koncept saobraćaja iz osnovnog plana.

Predložena idejna rješenja ostale infrastrukture za zadržavaju i primjenjiva su.

Isto se odnosi i na Moluški potok koji je prema idejnom rješenju iz ovog plana predviđen za regulisanje u zatvorenom podzemnom profilu odgovarajućih tehničkih elemenata.

Drugom izmjenom Regulacionog plana, osim promjene horizontalnih gabarita i spratnosti objekata, te manje izmjene saobraćaja u okviru obuhvata, nisu planirane nikakve druge intervencije u pogledu nivelacionih podataka, hortikulturnog uređenja, društvene i komunalne infrastrukture i sl.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije