osiguravaju se još bolji uvjeti

Općina Kreševo veliko gradilište, u toku brojni projekti

13.06.2023. 09:55 / Izvor: Večernji List
kreševo

Općina Kreševo u posljednje je vrijeme veliko gradilište.

Općina Kreševo u posljednje je vrijeme veliko gradilište. Osim radova u Vrancima, radi se i na brojnim drugim lokacijama u ovome dijelu Srednjobosanske županije. Kako navode na službenim stranicama Općine Kreševo, radovi u Vrancima, koji se odvijaju zahvaljujući ostavštini pokojnoga Ive Medića, teku planiranom dinamikom. Radovi na kanalizaciji i kolektoru privode se kraju, a tu su i radovi na rekonstrukciji ceste uz asfaltiranje.

Proširenje Doma zdravlja

Svakako valja spomenuti i radove na poslovnom inkubatoru u poslovnoj zoni Resnik. Aktivnosti na zaokruživanju financijske konstrukcije za nastavak radova pri kraju su, potvrdio je nedavno načelnik općine Kreševo Renato Pejak.

Jedan od projekata, od kojeg će stanovnici Kreševa izravno imati najviše koristi, a to je proširenje zgrade Doma zdravlja, počeo je te će do kraja ove godine sve faze radova biti završene. Svi Kreševljaci imat će na raspolaganju nove usluge, specijaliste i mnogo veći i moderniji prostor.

Kako je naglasio načelnik Pejak, velikim projektom osiguravaju se još bolji uvjeti i za najmlađe Kreševljake. Naime, nakon završetka proširenja Dječjeg vrtića “Radost”, vrijeme je da se dodatno utopli i stari dio zgrade, za što je sredstva osiguralo Federalno ministarstvo prostornoga uređenja. Radovi na vrtiću su u tijeku.

Pejak je također govorio i o rješavanju dugogodišnjeg problema, a zbog kojega Općina Kreševo ulaže značajna sredstva.

"Naime, provedena je javna nabava i slijedi potpisivanje ugovora za rješavanje oborinskih voda na početku ceste prema Polju, kod “Šerine kuće”, gdje se uvijek nakon kiše stvaraju ogromne lokve, što šteti cesti i stanovnicima koji tu žive", naveo je nedavno načelnik Pejak, prenosi Općina Kreševo.

Prolaskom kroz poslovnu zonu Resnik vidljive su investicije i u privatnom sektoru osim onih najavljenih, što posebno raduje, na području općine. Načelnik Pejak napomenuo je kako nisu zaboravljeni ni rubni dijelovi općine pa, osim nastavka asfaltiranja prema Pirinu, pokrenuta je javna nabava i za asfaltiranje značajne dionice kroz mjesto Botunja.

Obnova knjižnice samostana

Posebno značajni projekti odvijaju se i u Samostanu sv. Katarine, gdje se privodi kraju obnova samostanske knjižnice, a gvardijan fra Josip Tomas najavio je i nove projekte, o čemu će, kazano je, izvijestiti kad počne njihova realizacija.

Također, Općina Kreševo osigurala je sredstva i za utopljavanje zgrade HKD-a “Napredak”, izgradnju potpornoga zida u Crnićima, dio kanalizacije u Stojčićima, proširenje gradske rasvjete i mnogo drugih manjih projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije