složen i zahtjevan projekat

Ruše se objekti: Počele pripreme za gradnju kružnog toka kod GRAS-a

13.06.2023. 13:01 / Izvor: Akta.ba
kružni to

Danas je počelo rušenje objekata kako bi se počeo graditi kružni tok kod GRAS-a, a u toku su završni radovi i na drugoj strani ulice Džemala Bijedića od FIS-a do spoja sa X transverzalom.

Danas je počelo rušenje objekata kako bi se počeo graditi kružni tok kod GRAS-a, a u toku su završni radovi i na drugoj strani ulice Džemala Bijedića od FIS-a do spoja sa X transverzalom, potvrdio je ovo Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

"Postavljen je završni sloj asfalta, a u narednom periodu, u skladu sa vremenskim uvjetima, bit će završena i signalizacija. Spajamo cjelinu za sigurniju, kvalitetniju i moderniju infrastrukturu našeg kantona", rekao je Šteta.

gras

Podsjetimo, u martu ove godine potpisan je okvirni sporazum za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka kod kantonalnog preduzeća "Gras", na spoju ulica Džemala Bijedića, Srđana Aleksića i Velih drveta.

Radi se o prvom, od dva kružna toka koja će se u ovoj godini graditi u ulici Džemala Bijedića, gdje je ranije urađena rekonstrukcija i proširenje kilometar saobraćajnice sa dvije na četiri trake i kružnim tokom na ulazu u Bingo City Centar Sarajevo.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Semir Efendić, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova firme "Mevludin Commerc" d.o.o. Sarajevo Elvir Bučan.

Načelnik Efendić je tom prilikom rekao da se radi o primarnom gradskom saobraćaju kroz općinu Novi Grad, te da je ulica Džemala Bijedića drugi koridor koji se otvara kroz Novi Grad,  pored bulevara Meše Selimovića, glavne saobraćajnice kojom se odvija tramvajski saobraćaj.

gras

Projekat izgradnje kružnog toka kod "Grasa" je složen i zahtjevan projekat obzirom da podrazumijeva značajno proširenje saobraćajnog pojasa unutar kruga preduzeća "Gras" i na mjestu gdje se sada nalazi manja stambena zgrada. Ti objekti će biti uklonjeni, kao i izmještanje svih podzemnih inastalacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije