Potpisan sporazum

Za uređenje korita potoka Gnionica 500.000 KM, slijedi tender za izvođača radova

17.06.2023. 08:49 / Izvor: Akta.ba
potpis

Općina Ilijaš, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo potpisali su sporazum o sufinansiranju projekta nastavka uređenja korita potoka Gnionica.

Općina Ilijaš, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo potpisali su sporazum o sufinansiranju projekta nastavka uređenja korita potoka Gnionica.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov.

Prema sporazumu, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansirat će projekat iznosom od 500.000 KM, a Općina Ilijaš se obavezala da će osigurati preostala novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta, pribaviti potrebna odobrenja i saglasnosti i provesti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Stručni nadzor nad realizacijom projekta vršit će Zavod za izgradnju KS.

Krajem prošle godine završena je prva faza projekta regulacije potoka Gnionica, koji je obuhvatio dionicu od ušća potoka Gnionica u rijeku Bosnu i uzvodno pored Gradskog stadiona u dužini cca 300 metara. Vrijednost prve faze je 497.583,45 KM.

Godinama unazad u cilju zaštite od poplava Općina Ilijaš i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo svake godine po principu sufinansiranja realizuju projekte regulacije i čišćenja vodotoka iz druge kategorije koji su u nadležnosti Kantona Sarajevo, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije