RADOVI KOŠTALI 260.000 KM

U sarajevskom naselju Velešići otvoreno rekonstruisano sportsko igralište

20.06.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
ŠKOLA

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović prisustvovala je jučer svečanom otvorenju potpuno obnovljenog sportskog terena u JU Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije u naselju Velešići.

U sarajevskom naselju Velešići jučer je otvoreno rekonstruisano sportsko igralište u okviru Srednje škole za saobraćaj i komunikacije.

Kako su saopćili iz Općine Novo Sarajevo, riječ je o dva velika igrališta namijenjena za nogomet, rukomet, tenis, košarku i odbojku. Sanacija je podrazumijevala, kako su istakli, sanaciju tribina i postavljanje nove ograde.

Ovo je zajednički projekat Općine Novo Sarajevo i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u vrijednosti od 260.000 KM.

Svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović (SDP), ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović (NiP), menadžment škole, predsjedavajuća općinskog vijeća i vijećnici.

Na novom sportskom igralištu prvi su zaigrali košarkaški KK "Bosna" i Omladinskog pogona NK Željezničar.

Igrališta će koristiti, ne samo djeca koja pohađaju ovu srednju školu, već i djeca iz Velešića i okolnih mjesta koja inače dolaze na ove sportske terene, saopćili iz Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije