Fudbalski klub Borac

Počinje sanacija pomoćnog stadiona, Borac i BSK će uskoro imati sedam terena

30.06.2023. 09:42 / Izvor: Akta.ba
fkborac

Paralelno sa formiranjem igračkog kadra za predstojeću takmičarsku sezonu, rukovodstvo Fudbalskog kluba Borac planira da radi i na infrastrukturi.

Paralelno sa formiranjem igračkog kadra za predstojeću takmičarsku sezonu, rukovodstvo Fudbalskog kluba Borac planira da radi i na infrastrukturi.

Tako je prvi čovjek banjalučkog premijerligaša Milan Tegeltija najavio da će uskoro početi sanacija travnate podloge na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, ali i izgradnja novih terena za potrebe Fudbalskog kluba BSK, sa kojim su crveno-plavi potpisali Sporazum o saradnji.

"Za par dana počinje promjena travnjaka na pomoćnom terenu sa vještačkom travom koja će biti završena za 20 dana. Istovremeno privodimo kraju sređivanje još jednog pomoćnog terena sa prirodnom travom. Do kraja jula FK Borac će raspolagati sa 3 terena (2 pomoćna i glavnim terenom). Pored toga u ovom mjesecu počinje izgradnja 4 terena na Čairama kluba sa kojim imamo zvaničnu saradnju (BSK), jednog glavnog sa prirodnom travom - replika travnjaka Gradskog stadiona i tri terena sa vještačkom travom, tako da će ova 2 kluba za nepunu godinu raspolagati sa 7 terena", napisao je Tegeltija na Twitteru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije