NOVI TRAVNIK

Dva miliona maraka za završetak izgradnje Srednjoškolskog centra

13.07.2023. 07:58 / Izvor: Akta.ba
srednjoškolski centar

Potpisan ugovor o sufinasiranju projekta završetka izgradnje zgrade Srednjoškolskog centra u Novom Travniku.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković potpisala je jučer sa načelnikom Općine Novi Travnik Stjepanom Dujom Ugovor o sufinasiranju projekta završetka izgradnje zgrade Srednjoškolskog centra.

Sredstva u iznosu od dva miliona KM osigurana su iz Budžeta FBiH za 2023. godinu, a u novu školsku zgradu trebale bi useliti Srednja škola Novi Travnik, te Osnovna i Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik.

Prema riječima ministrice Duraković, Ministarstvo će nastojati podržavati projekte važne za unapređenje obrazovnog procesa. 

novi travnik

"S pravom možemo reći da je ovo značajno ulaganje u sektor obrazovanja na području Općine Novi Travnik i Srednjobosanskog kantona i vjerujemo da će nova savremena školska zgrada unaprijediti kvalitet odvijanja nastave kako za učenike, tako i za nastavnike. Ponosna sam na sve programe i aktivnosti koje Federalno ministarstvo realizira u saradnji sa kantonalnim ministarstvima i svim drugim akterima u sistemu obrazovanja, pokazujući da zajedno možemo graditi bolju budućnost za našu djecu i mlade", kazala je ministrica Duraković. 

Načelnik Dujo zahvalio je ministrici Duraković i Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke na operativnosti u realiziranju podrške za projekt završetka izgradnje novotravničkog Srednjoškolskog centra, s kojim će ova općina dobiti prostora za nekoliko ustanova.

"Sa potpisivanjem ovog ugovora bliže smo našim ciljevima da Novi Travnik bude mjesto koje će imati šta ponuditi i mjesto za sve", kazao je Dujo. 

Svečanosti je prisustvovao i ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona Bojan Domić, koji je ocijenio da će se potpisivanje ovog ugovora stvoriti pretpostavke za kvalitetniji proces obrazovanja u Novom Travniku.

Također, potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktorica Srednje škole Novi Travnik Dražana Hegediš, direktorica Srednje glazbene škole Ivanka Vrhovac i direktor Osnovne glazbene škole Josip Dujmušić.

  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije