Trenutno zapošljavaju radnike

Prvi u BiH: Pogledajte kako će izgledati restoran MADO u Bistričkoj stanici

03.08.2023. 14:47 / Izvor: Akta.ba

Jedan od najpoznatijih turskih ugostiteljskih brendova Mado, ove godine otvara svoje restorane u BiH.

Jedan od najpoznatijih turskih ugostiteljskih brendova Mado, ove godine otvara svoje restorane u BiH. Za te potrebe aktivno educiraju svoje nove zaposlenike i uređuju buduće restorane.

Kao što je ranije za naš portal kazao Hussain Alnassar, vlasnik grupacije “Herbal Group” ili poznatijeg brenda "Herbal Spa", objekti će biti otvoreni u Sarajevu i Mostaru.

"To je jedan novi koncept restorana koji dolazi u BiH. Mislim da će se svidjeti ljudima. U izgradnji imamo četiri objekta za ovaj brend. Jedan se nalazi u renoviranoj stanici Bistrik, drugi u centru Baščaršije, treći na Ilidži a jedan planiramo otvoriti u Mostaru. Restoran u Mostaru će bit smješten u neposrednoj blizini Starog Mosta. Raduje nas to što će se na taj način povezati tradicija kada je arhitektura i hrana u pitanju. Objekat će biti uređen u tom stilu i neće odudarati od okoline”, rekao nam je Alnassar.

Kako su najavili u naredne četiri godine planiraju otvoriti 10 poslovnica.

Prvi restoran otvorit će se u Sarajevu u renoviranom objektu Željezničke stanice Bistrik. Prostor koji su za ove potrebe dobili u najam od Grada Sarajevo je površine je 300,35 m2 unutrašnjeg prostora i 51,7 m2 vanjskog prostora.

Podsjećamo, Mado je globalni brend sa tradicijom od 1860. godine, zastupljen u 30 zemalja svijeta sa oko 400 poslovnica.

U ponudi ovog brenda je raznovrsna ponudu slatkog i slanog programa sa fokusom na sladoled i tradicionalne turske poslastice. Specifičnost MADO sladoleda krije se u kombinaciji kozjeg mlijeka i salepa što mu daje jedinstvenu teksturu i okus. Pored ovih proizvoda, svi će imati priliku uživati u jelima napravljenim po tradicionalnoj turskoj recepturi.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije