ZVANIČNO OTVORENI

Opština Teslić dobila dva nova sportska terena i dječije igralište uz podršku EU

12.09.2023. 14:00 / Izvor: Akta.ba
TESLIĆ

Sattler je izjavio da djeca imaju veliku korist od sigurnih, dobro opremljenih i modernih prostora za trčanje, igru i vježbanje.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler danas je zvanično otvorio dva novoizgrađena sportska terena i dječije igralište u sklopu Osnovne škole “Ivo Andrić” u mjesnoj zajednici Đulići, Opština Teslić. 

Za izgradnju tih sportskih objekata te nabavku adekvatne školske opreme Evropska unija je osigurala 200.000 KM u sklopu projekta "EU za lokalne zajednice".  

Sattler je izjavio da djeca imaju veliku korist od sigurnih, dobro opremljenih i modernih prostora za trčanje, igru i vježbanje.

"Stoga mi je jako drago što smo finansirali izgradnju novih sportskih terena i dječjeg igrališta u opštini Teslić. Pomoć EU dolazi u različitim oblicima, uključujući značajna bespovratna sredstva za infrastrukturu, izgradnju autoputeva, obnovu sportskih dvorana, pružanje podrške za novoosnovana i mala poduzeća ili pomoć u sektorima zdravstva i obrazovanja", rekao je Sattler.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević naveo je da su sportski tereni i dječije igralište od izuzetnog značaja za tu veliku mjesnu zajednicu naseljenu dijelom od domicilnog stanovništva, značajnog broja izbjeglica i raseljenih lica, a prema kojoj gravitira veliki broj mladih ljudi.

"Radi se važnom projektu za mjesnu zajednicu i opštinu Teslić koja je dobila najopremljeniji i najsavremeniji sportski kompleks", naglasio je Miličević i izrazio veliku zahvalnost na svesrdnoj pomoći Evropskoj uniji koja je u potpunosti finansirala taj projekt.

Aktivnost čija važnost se ogleda u unaprjeđenju kvaliteta života stanovnika opštine Teslić realizovana je u sklopu projekta „EU za lokalne zajednice“, koji finansira Evropska unija u cilju poboljšanja standarda života i jačanja kapaciteta malih zajednica u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD) sa partnerskom organizacijom Help, saopćeno je iz CPCD-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije