Finansiraje iz donatorskih sredstava

Pripremljen tender za gradnju Gradske kuće na Sokocu

14.09.2023. 07:37 / Izvor: Akta.ba
sokolac

Glavni projekat Gradske kuće Sokolac sa trgom i spomenikom Patrijarhu Pavlu potpisuje Projektni studio Motika.

Načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica  objavio je da je pripremljena tenderska dokumentacija za nabavku radova na izgradnji Gradske kuće i spomenika patrijerhu Pavlu i rekonstrukciji i adaptaciji kino sale u ovoj opštini.

Svi radovi se finansiraju iz donatorskih sredstava Vlade Srbije,a Opština Sokolac obezbijedila je lokaciju i kompletnu projektnu dokumentaciju.

"Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije. Projekat su podržali  predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske, gradovi Beograd i Istočno Sarajevo", istakao je načenik Bjelica u objavi.

Kako je predviđeno projektom, u Gradskoj kući će biti smješteni spomen-soba, muzej, biblioteka, sala za pozorišne predstave i kino projekcije, kao i turistička organizacija te dio lokalne uprave.

"Želimo da imamo multifunkcionalan projekat gradske kuće jer nemamo, na primjer, dom za kulturu. Obezbijedili smo lokaciju na 6.500 kvadrata u centru, a urađena je kompletna projektno-tehnička dokumentacija. Iako smo u veoma teškoj finansijskoj situaciji, obezbijedili smo oko 700.000 KM za to, da bismo mogli i konkurisati", naveo je nedavno Bjelica.

Glavni projekat Gradske kuće Sokolac sa trgom i spomenikom Patrijarhu Pavlu potpisuje Projektni studio Motika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije