širenje kapaciteta

cargo-partner dodatno unapređuje svoj portfolio skladišta u jugoistočnoj Europi

21.09.2023. 10:27 / Izvor: Akta.ba
cargo

Krajem avgusta 2023., cargo-partner je proširio svoje skladište u Zagrebu za 4.600 m².

Kao jedan od vodećih pružalaca usluga transporta i logistike u jugoistočnoj Europi, cargo-partner tradicionalno stavlja strateški fokus na ovu regiju. U proteklim mjesecima, kompanija je unaprijedila svoje skladišne kapacitete u Hrvatskoj, Sloveniji i Turskoj.

Proširenje u Zagrebu: od 12.900 do 17.500 m²

Krajem avgusta 2023., cargo-partner je proširio svoje skladište u Zagrebu za 4.600 m² zbog brzog rasta potražnje svojih klijenata u Hrvatskoj. Skladište je otvoreno u junu 2022. i nalazi se deset minuta od međunarodnog aerodroma u Zagrebu. Najnovije proširenje povećava kapacitet logističkog centra s prethodnih 12.900 m² na ukupno 17.500 m².

Moderni objekat sada uključuje 20.000 paletnih mjesta te 900 m² mezanina na kojem lokalni tim pruža usluge e-fillinga i ostale dodane vrijednosti. Osim kratkoročnog i dugoročnog skladištenja, zagrebačko skladište nudi svakodnevnu distribuciju paleta i paketa prema zemljama Europske unije i izvan nje, carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja. Nakon proširenja, skladište sada ima 28 utovarnih rampi za kamione i troje vrata za prijem vangabaritnih pošiljaka.

"Dok slavimo 40 izvanrednih godina cargo-partnera, važno je prepoznati neizmjeran doprinos koji je jugoistočna Europa imala u oblikovanju trajnog uspjeha naše kompanije. Ovo proširenje svjedoči o izvanrednom putovanju koje smo započeli zajedno sa svojim klijentima i našim stručnim timovima u cijeloj regiji", rekao je Stefan Krauter, izvršni direktor i osnivač cargo-partnera.

Zoran Starčević, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, izjavio je: "Dodatni skladišni kapacitet u Zagrebu omogućit će nam skladištenje šireg spektra proizvoda - od prehrambenih do farmaceutskih proizvoda i različitih drugih roba - te brzu reakciju na promjene na tržištu i potrebe klijenata. Ovim se proširenjem ne samo jača naša tržišna pozicija, već i potvrđuje naše obećanje da pružamo vrhunske proizvode i usluge našim klijentima."

Otto Zsivkovits, regionalni direktor za jugoistočnu Europu, dodao je: "Naše proširenje u Zagrebu dio je našeg strateškog plana jačanja prisutnosti u jugoistočnoj Europi, budući da ova regija ima ogroman značaj za cargo-partner. U ovom kontekstu, Zagreb služi kao vrata koja povezuju istočnu i zapadnu Europu. Kako nastavljamo širiti našu mrežu, koristimo rastuće sinergije između naših logističkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji, Turskoj, Bugarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini."

Krov isporučuje čistu energiju u Ljubljani

Ranije u avgustu, cargo-partner je instalirao fotovoltaični sistem s 1.192 panela na krovu svojeg iLogističkog centra u Ljubljani. Sistem će proizvesti procijenjenih 575 MWh energije godišnje, pokrivajući 34 posto potrošnje energije cargo-partnera u Sloveniji. Osim toga, solarna elektrana uštedjet će 146 tona CO godišnje, što je ekvivalent sadnji 6.698 stabala. iLogistički centar Ljubljana otvoren je 2019. godine i proširen je 2022. godine, povećavši ukupni kapacitet sa 25.000 m² na 39.100 m².

Novi iLogistički centar u Istanbulu

U srpnju 2023., cargo-partner je otvorio novi iLogistički centar s 20.000 m² skladišnog prostora u Istanbulu. S 25.000 paletnih mjesta i 17 utovarnih rampi, objekat pruža idealne uslove za carinsko skladište, rukovanje vangabaritnim i visokotehnološkim proizvodima, brzi pretovar i distribuciju, kao i sveobuhvatne usluge e-fillinga, uključujući tačku za preuzimanje i dostavu paketa. Osim skladišnog objekta, zgrada također sadrži moderne kancelarijske prostore, postajući novom bazom operacija cargo-partnera u Turskoj.

Snažna mreža skladišta u jugoistočnoj Europi

Osim ovih nedavnih proširenja, cargo-partner već dugo ima čvrstu mrežu skladišta u jugoistočnoj Europi. U Bugarskoj, ovaj pružalac logističkih usluga cargo-partner nudi 22.000 paletnih mjesta na 16.700 m² u iLogističkom centru Sofija. U Srbiji, cargo-partner održava strateški smješteno skladište blizu aerodroma Beograd s 8.000 m² prostora za skladištenje. U Bosni i Hercegovini, cargo-partner upravlja skladištem od 1.000 m², kojem je nedavno dodao zaseban prostor od 300 m² za privremeni carinski smještaj.

O cargo-partneru

cargo-partner je pružalac logističkih usluga punog opsega u privatnom vlasništvu koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avio, pomorski i cestovni transport te skladištenje. S 40 godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanaca snabdijevanja, kompanija kreira usluge prilagođene potrebama širokog spektra industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 2,06 milijardi eura u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije