10 mobilnih štandova

Urbane tržnice sa domaćim proizvodima postavljene u pet banjalučkih naselja

02.10.2023. 14:18 / Izvor: N1
Tržnica

Urbane tržnice sa domaćim proizvodima, sa kojima je cilj podržati lokalne proizvođače postavljene su na nekoliko lokacija u Banjaluci.

Urbane tržnice sa domaćim proizvodima, sa kojima je cilj podržati lokalne proizvođače postavljene su na nekoliko lokacija u Banjaluci.

Ukupno 10 mobilnih štandova postavljeno je u pet gradskih naselja i na njima se mogu kupiti domaći proizvodi, isključivo od onih proizvođači koji proizvode svoje proizvode na teritoriji grada Banje Luke.

Pa tako na samo par metara od vašeg stana možete kupiti domaće mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječne proizvode, med i druge pčelarske proizvode, voće, povrće, žitarice, mlinske proizvode, ljekobilje, čajeve i gljive.

Štandovi su postavljeni u Boriku, Starčevici, Novoj varoši, Lazarevu i Obilićevu.

Prodavci će besplatno koristiti ova prodajna mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima, objavila je ranije Gradska uprava. Oni su odabrani na javnom pozivu raspisanom prošle godine.

Projekat “Urbane tržnice” realizovan je u okviru EU4AGRI — podrške Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češkom razvojnom agencijom (CzDA).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije