Tanović i Katica

Konačno: Precizirani koraci na izgradnji zgrade MUP-a KS u Kolodvorskoj

10.10.2023. 11:50 / Izvor: Akta.ba
SASTANAK NOVO SARAJEVO

Tema sastanka bila je izgradnja nove zgrade MUP-a Kantona Sarajevo koja će se nalaziti na području općine Novo Sarajevo u Ulici Kolodvorska.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dHasan Tanović zajedno sa pomoćnicima Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina, Službe za oblast prostornog uređenja i urbanizma i Službe za investicije i zaštitu okoliša, održao je radni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova KS, Admirom Katicom i predstavnicima Zavoda za izgradnju KS i Zavoda za planiranje razvoja KS.

Tema sastanka bila je izgradnja nove zgrade MUP-a Kantona Sarajevo koja će se nalaziti na području općine Novo Sarajevo u Ulici Kolodvorska. 

sastanak mup

Općina Novo Sarajevo pruža punu podršku Projektu izgradnje novog objekta MUP-a jer je njegova izgradnja od javnog interesa, kako za Kanton Sarajevo, tako i za Općinu Novo Sarajevo.

Na sastanku je dogovoreno da će Zavod za planiranje Kantona Sarajevo definirati obuhvat građevinske parcele, gabarite i spratnost objekta sa svim urbanističko-tehničkim uslovima za gradnju, a po osnovu dostavljenog Idejnog projekta za gradnju objekta od strane MUP-a.

Općina će poduzeti sve aktivnosti koje se odnose na izdavanje urbanističke i građevinske dozvole i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa radi kompletiranja buduće građevinske parcele za ovaj objekat, saopćeno je.

Podsjetimo, borba za pronalaženje prave lokacije traje od 2019. godine, a u javnosti se često spominjala zgrada u Kolodvorskoj ulici kao zvanično rješenje.

Kako je ministar ranije najavljivao, planira se da u novoizgrađenoj zgradi bude sjedište MUP-a, Policijska uprava Novo Sarajevo i Jedinica za saobraćaj.

"Sve to planiramo uvezati modernim operativnim centrom koji će i izgledom i funkcionalno biti dostojan naše policije. Izgradnjom novog objekta, shodno potrebama, na raspolaganju planiramo imati preko 12.000 kvadrata, više od 200 parking mjesta i mogućnost rada u novom objektu oko 880 uposlenih. Veliki projekti zahtjevaju mnogo odricanja i strpljenja, ali konačno smo i to dočekali. Naš trud se isplatio i vjerujem da će na kraju ovog mandata, ukoliko ne izgrađen, onda zasigurno u poodmakloj fazi biti novi objekat MUP-a KS", kaže Katica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije