ZA BOLJU SIGURNOST

Nova LED rasvjeta na prilazima osnovnim školama na području općine Novi Grad

06.11.2023. 16:57 / Izvor: Akta.ba
rasvjeta

Započeli su i radovi na modernizaciji javne rasvjete u MZ "Dobrinja B".

U okiru projekta izvođenje radova na rekonstrukciji prilaza osnovnim školama na području općine Novi Grad u cilju poboljšanja sigurnosti učenika na putu prema školi i nazad, urađeno je poboljšanje osvjetljenja pojedinih dijelova pristupnih pješačkih staza, stepeništa, trotoara, prelaza i cesta.

Na lokacijama koje predstavljaju takozvane konfliktne zone izvršeno je poboljšanje postojeće rasvjete ugradnjom nove LED rasvjete, a na pojedinim lokacijama izgradnja potpuno nove LED rasvjete kako bi se postigao efekat sigurnosti i zone adekvatno osvjetlile.

rasvjeta

Ovim projektom obuhvaćeno je šire područje općine u blizini škola i vrtića u naseljima Dobroševići, Naselje heroja Sokolje, Briješće, Buča Potok, Otoka, Švrakino Selo, Alipašino Polje B i C faza, Saraje – Polje, Olimpijsko i Dobrinja D.

Također su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete u naselju “Dobrinja 1” u ulicama Trg Sabora bosanskog, Miroslava Krleže, Trg Zlatnih ljiljana, Vahide Maglajlić i Oslobodilaca Sarajeva. Umjesto stare dotrajale rasvjete vrši se postavljanje nove LED rasvjete koja je mnogo efikasnija i sa manjom potrošnjom energije.

Osim toga, u pripremi je projekt modernizacije javne rasvjete u Arodromskom Naselju, u ulicama Sarajevske olimpijade i Trg djece Dobrinje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije