ukupne vrijednosti 172.233,36 KM

Potpisan ugovor o izgradnji gradske tržnice u Posušju

08.11.2023. 13:58 / Izvor: Akta.ba
posušje

Po današnjem potpisivanju Ugovora slijedit će izvođenje radova na terenu kako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

U uredu načelnika Općine Posušje u srijedu je upriličeno potpisivanje Ugovora o realizaciji projekta: Izgradnja I. faze gradske tržnice na području općine Posušje u okviru projekta "Održivi ekonomski razvoj i zaštita okoliša područja s prirodnim ograničenjima u Bosni i Hercegovini - ANC BiH, ukupne vrijednosti 172.233,36 KM (vlastito sufinanciranje iznosi 65.640,62 KM).

"Ugovor su potpisali općinski načelnik Ante Begić, Stipan Mrvelj ispred poduzeća Mrvelji d.o.o. i Maurizio Raeli predstavnik Međunarodnog centara Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes - Bari (CIHEAM Bari), tijelo C.I.H.E.A.M., uz nazočnost Suzane Madžarić, koordinatorice projekta ANC BiH, Omera Kurtovića, direktora Federalnog zavoda za poljoprivredu i prof. Marka Ivankovića", priopćeno je iz Općine Posušje.

Početkom veljače ove godine Općina Posušje je krenula s aktivnostima uključivanja u projekt ANC BiH. Potpisan je Memorandum o suradnji te je počeo proces izrade Strategije ruralnog razvoja, čije su aktivnosti izrade pri samom završetku te planiranja infrastrukturnih potreba, odnosno ulaganja u poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Nakon izražene potrebe za izgradnju gradske tržnice u samom središtu grada (lokalitet Mokri Dolac), prijavljena je projektna inicijativa i odobrena u okviru projekta ANC BiH. Potom je provedena natječajna procedura, a projektni tim ANC BiH je izabrao izvođača radova Mrvelji d.o.o., sukladno dostavljenoj ponudi i ispunjavanju tehničkih uvjeta definiranim u javnom pozivu za dostavu ponuda, pojasnili su iz Općine.  

Po današnjem potpisivanju Ugovora slijedit će izvođenje radova na terenu kako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije