Povećana sigurnost prometa

U promet pušten kružni tok "Kuglana" u Brčkom

09.11.2023. 08:19 / Izvor: Fena
Kružni

U srijedu je u Brčkom u promet pušten u potpunosti završen kružni tok "Kuglana", na čije uređenje je utrošeno 744.000 KM.

U srijedu je u Brčkom u promet pušten u potpunosti završen kružni tok "Kuglana", na čije uređenje je utrošeno 744.000 KM.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić čestitao je Javnom poduzeću “Putevi Brčko” na završetku radova, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta.

"Benefiti kružnog toga su brojni, a to su: povećana sigurnost prometa, veća prometnost i manja emisija ispušnih plinova. Iduće godine je planirana i izgradnja kružnog toka kod 'Belamioniksa' i 'Merkura' te je urađen i projekt za most na Klancu, gdje je također planirana izgradnja kružnog toka koji će riješiti problem unutarnjeg prometa u Brčko distriktu BiH”, istaknuo je Nišić.

Direktor JP "Putevi Brčko" Vlado Jevtić naveo je da je vrijednost kružnog toka 744.000 KM, istaknuvši da je zadovoljan kvalitetom rada i izvođačima.

"Drago mi je da je jedan od važnijih projekata - kada je u pitanju reguliranje prometa i sigurnost pješaka i aktera u prometu - završen u skladu s rokovima. Zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli da ovaj projekt bude završen u roku”, kazao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije