NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO

Mibral: Rekonstruišemo vodovodni cjevovod za buduće generacije

19.12.2023. 10:50 / Izvor: Akta.ba
rekonstrukcija
OTVORI GALERIJU

Mibral doo, u saradnji sa Higra doo, izvodi radove na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže na području kantona Sarajevo.

Mibral doo, u saradnji sa Higra doo, izvodi radove na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže na području kantona Sarajevo, preciznije na području općina: Centar, Novi Grad, Vogošća, Stari Grad i Ilidža.

"U današnjem dobu, kada tehnologija i infrastruktura igraju ključnu ulogu u svakodnevnom životu, rekonstrukcija vodovodnog cjevovoda predstavlja važan korak prema unapređenju života u našem gradu. Ovaj projekt se ne bazira samo na postavljanju cijevi i osiguravanju vode, on je direktna investicija u budućnost, održivost i poboljšanju kvalitete života za sve građane. Sa ogromnom dozom ozbiljnosti i odgovornosti prihvatili smo se realizacije ovog izuzetno kompleksnog projekta", riječi su Maje Bralović-Smith, direktorice Mibral doo.

U razgovoru sa Dejanom Jovovićem, voditeljem odjela Hidrotehnike, pojašnjavamo kompleksnost ovog projekta. Mibral je nosilac odgovornosti za sljedeće vrste radova:

Pripremne zemljane, montažne i završne radove na ugradnji cjevovoda, te vraćanje raskopanih površina u prvobitno stanje.

  • U ukupnoj dužini od 36 km, radovi se izvode na čak 45 različitih lokacija
  • Planirani broj kućnih priključaka na novi cjevovod cca 2.200 
  • Planirani rok izvođenja radova je dvije godine

Nesmetano vodosnabdijevanje i saobraćaj

U toku radova posebna pažnja se daje što urednijem vodosnabdijevanju i nesmetanom odvijanju saobraćaja, kako bi se smanjio uticaj radova na lokalno stanovništvo. Kao društveno odgovorna kompanija, koja u potpunosti razumije poslovni i socijalni aspekt lokalnog stanovništva na koje utiče u svakodnevnom poslovanju, posvećujemo posebnu pažnju brzim i kvalitetnim radovima.

VODOVOD

Razumijevanje i sudjelovanje građana ključni su elementi uspješne implementacije ovog projekta.

Partneri u projektu

Projekat se finansira iz kredita EBRD banke, a investitor je KJKP ViK doo Sarajevo. Uslovi ugovaranja se provode prema FIDIC “Crvena knjiga 1999.” (međunarodni najpoznatiji uslovi ugovora, posebno u kontekstu inžinjerskih i građevinskih projekata na temelju modela projektovanja i izvođenja, koji ima za cilj efikasnu realizaciju projekta).

Projekt info:

  • Naziv projekta: Gr CF Sarajevo Water Supply Project – Tranche II, Reconstruction of water supply network - Phase V
  • Investitor: KJKP ViK doo Sarajevo
  • Nadzor: Konzorcij PPG Sarajevo i Temelsu Ankara 
  • Rok izvođenja: Dvije godine

 

Mibral je lider u polju hidrotehnike, te je zahvaljujući stručnoj ekpertizi (uz posjedovanje posebnih, međunarodnih certifikata), referenc listi, specifičnoj mehanizaciji, broju stručnog i osposobljenog kadra – uspio ispuniti visoke zahtjeve projekta i dati garanciju za kvalitet radova. Tokom dugih 46 godina poslovanja Mibral realizira nebrojeno infrastrukturalnih projekata, koji su doprinjeli pobošljanju uslova življenja i poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Projekat u brojevima:

  • 36.000 metara distributivnog cjevovodova
  • 25.000 metara priključnih cjevovoda
  • 2.200 broj kućnih priključaka
  • 90 gradskih ulica
  • 60.000 kvadratnih metara sanirane asfaltne površine
  • 5 gradskih općina kantona Sarajevo

 

Kao dodatnu vrijednost ovog projekta izdvajamo činjenicu da su novonastale sanirane površine nerijetko dobile novu vrijednost poput: biciklističkih staza, šetnica, trgova i sl. koji su obogatili sadržaje općina i kantona Sarajevo.

46 godina s ponosom gradimo!

Više o kompaniji Mibral možete naći na linku www.mibral.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije